Kwark met banaan en limoen – Een goede start van de dag begint met een goed ontbijt. Liefst iets gezonds wat snel klaar is en ook nog eens lekker smaakt.
Ontbijt voor een goede start van je dag
Vaak nemen we ’s morgens niet echt de tijd om goed te ontbijten en kunnen we blij zijn als er een stuk fruit van de schaal gegrist wordt, op weg naar werk of school. Toch is het maken van een goed ontbijt belangrijk, en helemaal niet zo veel werk. Denk eens aan kwark met banaan.
Kwark hoeft niet saai te zijn
Dat kwark veelzijdig is en absoluut niet saai, bewijst dit heerlijke ontbijtje met banaan, limoen en muesli. Het voldoet aan alles; het is snel klaar, lekker en er zitten veel eiwitten, vezels en vitaminen in. De limoen geeft het een extra boost en de muesli geeft je iets te kauwen. Er zijn slechtere manieren om je dag te beginnen.
Kwark met banaan is ook een makkelijke lunch
Eet je liever kwark als lunch, dan kan dat natuurlijk ook. Kwark met banaan en limoen is namelijk ook fijn om mee te nemen. Als je niet van zachte muesli houdt, kun je die beter apart verpakken, maar verder kun je alles zonder problemen in een afgesloten beker meenemen.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord
Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.
Kwark met banaan en limoen, gezond en lekker ontbijten.
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram kwark
- 1 banaan
- het sap van een halve limoen
- 3 scheppen muesli
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwark met banaan:
Pel de banaan en prak de helft grof en meng dit met het limoensap.
Doe hier de kwark bij en schep even om.
Snijd de rest van de banaan in plakjes.
Schep de kwark in een kom en strooi er de muesli overheen.
Verdeel er de schijfjes banaan over en klaar ben je.
Je kunt er natuurlijk ook mooie laagjes mee maken, maar we snappen dat dit ’s morgens niet echt prioriteit heeft. De kwark met banaan en limoen is ook lekker als lunch , bewaar het, indien mogelijk, wel op een koele plek tot consumptie.
Tafel lekker !!