Kwark met vers fruit in een flensje – Een dun flensje gevuld met frisse kwark en het lekkerste vers fruit van het seizoen. Een heerlijk luxe ontbijt wat ook nog eens redelijk verstandig is.
Kwark is ideaal als ontbijt
Het ontbijt wordt nogal eens overgeslagen terwijl het toch een belangrijk eetmoment is. Als je goed ontbijt helpt het je gezond de dag door te komen en het snoepen en snaaien in de hand te houden. Zeker als je voldoende eiwitten eet, houdt je lang een verzadigd gevoel. In kwark zitten, als in geen ander zuivelproduct, lekker veel eiwitten en het is dus een verstandige keuze.
Luxe met verstand; kwark met vers fruit in een flensje
Nu is de verstandige keuze van kwark al benoemd, maar je oog en smaakpapillen willen ook wel eens verwend worden met een beetje extra luxe. Bak daarom eens flinterdunne flensjes als je niet al te zwaar wilt ontbijten. De flensjes vul je met een paar flinke scheppen kwark en het lekkerste fruit van het seizoen dat je kunt vinden. Zo begin je de dag met een heerlijk luxe, maar ook nog gezond ontbijt.
Welke kwark neem je?
Er zijn heel veel soorten kwark. Vol, halfvol, mager, mild, of met allerlei smaakjes. Welke kwark je neemt, is aan jou. Kwark zonder toevoegingen is de beste keuze, maar een smaakje kan soms ook verleidelijk zijn. Je zou er ook voor kunnen kiezen om er zelf je smaakje aan toe te voegen, door een beetje citroensap, sinaasappelsap of honing aan de kwark toe te voegen.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Fruit
Wat zijn nu de seizoenen van vers fruit, en waar moet je op letten als je fruit koopt? Je vindt op deze pagina veel recepten & inspiratie
Kwark met vers fruit in een flensje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram bloem
- 250 ml melk
- 15 gram suiker
- 2 eieren
- 400 gram kwark
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel honing of meer
- 400 gram gemengd vers fruit, naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwark met vers fruit in een flensje:
Flensjes bakken:
Meng de bloem met de suiker, de eieren en de helft van de melk en roer tot een glad beslag. Voeg er nu de rest van de melk aan toe, met een klein snufje zout. (Uit dit recept haal je 6 flensjes.)
Bak de flensjes in een pan met teflonlaag of in een klein beetje boter. De flensjes moeten heel dun zijn. Je kunt de flensjes zowel warm als koud serveren.
Roer de kwark los met het citroensap en de honing en was het fruit.
Schep een paar lepels kwark op de onderste helft van een flensje en verdeel er het verse fruit overheen en vouw het flensje dubbel.
Tafel lekker !!