Minipannenkoekjes met sinaasappel – Drie-in-de-pan, ken je dat nog? Drie in de pan zijn kleine pannenkoekjes die je met zijn drieën tegelijk in de pan bakt. Ze zijn heel lekker als lunch of nagerecht voor groot en klein. Maar waarom zou je er niet eens een ontbijt van maken? Daar scoor je zeker punten mee aan de ontbijttafel. De variant in dit recept, de makkelijk te maken minipannenkoekjes met sinaasappel, is lactosevrij. Hoewel drie-in-de-pan een ouderwets recept is, past het recept nog prima in de huidige tijd.
Minipannenkoekjes met sinaasappel; drie-in-de-pan
Drie-in-de-pan is echt een recept van vroeger. Veel moeders bakten vroeger op woensdag vaak pannenkoeken als de kinderen uit school kwamen. Meestal grote pannenkoeken natuurlijk, maar soms ook wel eens drie-in-de-pan. Dit type pannenkoek is van een dikker beslag wat niet zo uitloopt. Hier kun je mooie ronde pannenkoeken van maken. Soms werden die pannenkoekjes ook wel gevuld met rozijntjes of stukjes appel. In onderstaand recept vervang je die vulling door sinaasappel. Zoals je hierboven al kon lezen, worden er drie pannenkoekjes tegelijk in een koekenpan gebakken. Het voordeel van die drie minipannenkoekjes met sinaasappel is dat drie hongerige magen alle drie de eerste pannenkoek krijgen en dat er ook nog een portie fruit in zit.
Beslag maken met sinaasappelsap
Normaal gesproken zul je een pannenkoekenbeslag met melk maken. In dit recept is de melk vervangen door sinaasappelsap, wat een lekkere frisse smaak aan de pannenkoekjes geeft. Bijkomend voordeel is dat je zo door het eten van de minipannenkoekjes met sinaasappel ongemerkt heel makkelijk extra vitamines binnenkrijgt. Ook voor mensen met een lactose-intolerantie is dit een leuk recept omdat hier geen melk of boter aan te pas komt. Let er wel op dat je pannenkoeken in olie bakt, en niet in boter, als er mensen met een dergelijke intolerantie mee-eten.
Sinaasappel
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Minipannenkoekjes met sinaasappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram vers sinaasappelsap
- 180 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 gram suiker
- 1 ei
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je minipannenkoekjes met sinaasappel:
Giet het sinaasappelsap in een kom, voeg er het ei en de suiker aan toe en klop even door.
Zeef de bloem en de bakpoeder erboven en roer alles tot een egaal mengsel.
Verwarm een koekenpan, giet er een beetje olie in en schep met een juslepel 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Je kunt met de onderkant van de lepel het beslag een klein beetje vormen tot mooie cirkels. Bak ze mooi bruin en gaar.
Serveer de minipannenkoekjes met sinaasappel warm met een klein beetje honing.
Tafel lekker !!