Omelet met spinazie – Volg je een koolhydraatarm dieet en vraag je je af wat je nu weer eens op tafel zult zetten? Een grote omelet, royaal gevuld met spinazie, zalm en kaas! Dat is een volledige en heel snelle maaltijd voor de mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Serveer er wat lekker brood bij en je hele gezin kan er van mee-eten. Het recept van de omelet is bedoeld voor twee personen als diner en voor vier als lunch met zalm. Zowel warm als koud erg smakelijk. Het restje van de omelet met spinazie neem je mee naar je werk, waar je het koud eet op met een lekkere snee brood erbij. Je zou er zelfs kleine stukjes van kunnen snijden en het kunnen serveren bij de borrel.
De gouden combinatie waarmee je van alles kunt maken
Eieren, verse spinazie en gerookte zalm zijn een gouden combinatie. Je kunt met die ingrediënten steeds heel verschillende gerechten maken. Je verwerkt ze in een pasta, een ovenschotel of zoals nu in een omelet. Heerlijk voedzaam door de goede vetten en eiwitten die er royaal inzitten. Je gebruikt natuurlijk wel verse spinazie om dit recept te maken. De omelet met spinazie ga je zeker vaker maken. Ook zonder koolhydraatarm dieet is dit een gerecht om van te smullen.
Supersnelle omelet met spinazie; mét variaties!
Ben je niet zo weg van zalm? Neem dan wat gekookte ham, die je in grove stukken snijdt. Ben je vegetariër of vind je geitenkaas gewoon erg lekker, maak hem dan eens zonder vlees of vis, maar met geitenkaas en walnoten.
Met het basisrecept voor de omelet met spinazie kun je dus lekker variëren. Vul hem met wat je in je koelkast hebt liggen of waar je trek in hebt. Zo is een gezonde maaltijd koken voor iedereen weggelegd. Want het smoesje dat je geen tijd hebt gaat hier echt niet op. Naar de snackbar rijden duurt langer.
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.
Omelet met spinazie, zalm en kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 eieren
- 50 gram crème fraîche, slagroom of melk
- 300 gram verse spinazie
- zout en peper
- olijfolie
- 125 gram warm gerookte zalm
- 20 gram pijnboompitten
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de omelet met spinazie:
Klop de eieren los met de crème fraîche, iets zout en peper.
Verwarm een koekenpan van 25-30 cm en laat hierin de gewassen spinazie iets slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat indien nodig uitlekken.
Verdeel de zalm in grove vlokken.
Veeg de pan schoon en rooster hierin de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zien. Let op want ze branden heel snel aan. Haal ze uit de pan zodra ze de goede kleur hebben.
Verwarm een klein beetje olijfolie in dezelfde pan. Schenk het eimengsel erin en verdeel direct de spinazie en de zalm over het ei, voordat het begint te stollen. Rasp de kaas erover en doe een passende deksel op de pan. Laat dit op een zacht vuurtje in ongeveer 10 minuten stollen.
Haal de deksel van de pan en strooi er de pijnboompitjes over. Breng verder op smaak met wat zout en peper.
Schuif de omelet met spinazie op een groot bord en verdeel in stukken.
Tafel lekker !!