Paasbrood, gevlochten als een nestje – Een paasdecoratie om van te smullen!
Dit prachtig gevlochten paasbrood wordt ook wel een paasnestje genoemd en is gemaakt met een luxe deeg. Door de toevoeging van ei en boter heeft het een vollere smaak en is het heerlijk zacht van structuur. Voor een extra accent worden er een paar draadjes saffraan geweekt in de melk. Zo krijgt het brood een mooie warme gele gloed en de smaak van saffraan is subtiel aanwezig. Dit is een pronkstuk op jouw ontbijttafel.
Eieren koken hoeft niet! Ze worden meegebakken met het Paasbrood
Door het deeg te vlechten en er een krans van te maken is het net een nest. Een mooie plek om wat eitjes in te leggen. Je kunt er minimaal 3 eieren in leggen, maar leg er gerust meer eieren in. De eieren kunnen er rauw ingelegd worden. Ze worden gaar tijdens het bakken, dus eieren koken hoeft niet.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Paasbrood, gevlochten als een nestje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram bloem
- 15 gram gist
- 100 ml melk
- 1 ei
- een paar draadjes saffraan
- 15 gram suiker
- 5 gram zout
- 30 gram boter
- rasp ½ sinaasappel
- eieren voor in het nest
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een Paasbrood:
Neem een leeg jampotje en meet hier 100 ml melk in af. Doe er een plukje saffraandraadjes in en laat dit minimaal 3 uur staan. Zeef de draadjes voor gebruik uit de melk.
Maak een zacht zoet gistdeeg volgens dit recept. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en maak er bolletjes van. Laat de bolletjes 15 minuten rijzen onder een stukje huishoudfolie.
Duw de bolletjes plat en rol ze op tot een punt. Laat dit 30 minuten afgedekt rijzen.
Rol de punten in etappes uit tot strengen van ongeveer 50 cm. Gebruik olie of bloem om plakken te voorkomen. Maak van de strengen een vlecht en maak hiermee een cirkel. Leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bestrijk het brood lichtjes met losgeklopt ei. Bestrooi eventueel met een beetje sesam of nigellazaad.
Leg de eieren erin en laat dit afgedekt ongeveer 45 minuten rijzen.
Bak het brood ongeveer 35 minuten in een oven van 170 graden tot het gaar en mooi bruin van kleur is.
Tafel lekker !!