Roerei met zalm – ook een luxe gerecht kan binnen een kwartier op tafel staan.
Ontbijt of lunch met een eitje
Als we uitgebreid ontbijten worden er vaak lekkere broodjes gehaald, een paar sinaasappels geperst en eitjes gekookt. Maar waarom zou je altijd een gekookt ei maken als er zoveel meer recepten zijn om eieren op een leuke manier op de ontbijttafel te presenteren. Een recept met eieren is eigenlijk altijd makkelijk en snel klaar, denk maar eens aan gebakken ei, omelet, of een wrap van ei maar natuurlijk ook een roerei. Het leuke aan een recept voor roerei is dat je er van alles aan kunt toevoegen zoals zalm, kaas, champignons, kruiden en ga zo maar door. Iedereen wordt lekkerder wakker als jij zo’n lekker roerei gaat maken.
Roerei met zalm
Voor een roerei met zalm gebruik je gerookte zalm. Je hoeft echt niet veel gerookte zalm te gebruiken voor dit recept, gerookte zalm heeft een krachtige smaak, dus aan weinig heb je genoeg en dat houdt het ook betaalbaar. Snijd ook niet alles te fijn, houdt het een beetje grof en bewaar een paar grotere stukken voor decoratie, zo zie je en proef je de zalm beter. Het voordeel van gerookte vis is dat het al gaar is, je hoeft het alleen maar te snijden en op het laatste moment aan het roerei toe te voegen, even mee verwarmen en je bent klaar. Let wel op met het gebruik van zout in een recept voor roerei met zalm, want de gerookte zalm is al vrij zout.
Zalm en bieslook
Een leuke toevoeging als je dit recept gaat maken is bieslook. Een roerei met zalm is heerlijk romig en vol van smaak. Door er een beetje bieslook aan toe te voegen ziet het er niet alleen een stuk frisser uit, de smaken komen door de licht pittige bieslook ook nog beter tot hun recht.
Roerei bakken
Een roerei bakken is niet moeilijk, maar je moet je wel aan een paar regeltjes houden. Er wordt altijd vocht aan de geklopte eieren toegevoegd en een roerei moet ook niet door en door gaar zijn.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.
Roerei met zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 2-3 eetlepels slagroom
- zout/peper
- +/- 80 gram gerookte zalm
- 20 gram boter
- paar takjes bieslook
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je roerei met gerookte zalm:
Snijd 2/3 van de zalm in niet te kleine stukjes. De rest snijd je grover zodat je die later over het roerei met zalm kunt verdelen. Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout naar smaak. Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, maar laat hem niet heet worden. Voeg de boter al roerend bij het eimengsel. Verhit de pan met het restje boter tot matig warm en giet het eimengsel erin. Veeg nu met een siliconen spatel steeds het ei los van de pan zodat er grove vlokken ontstaan. Als het eimengsel dof begint te kleuren en niet meer zo snel door de pan vloeit voeg je er de zalm aan toe. Warm deze heel kort door en draai de warmtebron uit. Voeg er de helft van de bieslook aan toe en roer even kort door. Schep het roerei met zalm in een liefst warme kom, decoreer met de stukjes zalm en de rest van de bieslook. Serveer direct.
Tafel lekker !!