Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone – Je hebt vast wel eens wentelteefjes gegeten, sneetjes brood gesopt in ei en gebakken in de pan. Het is een heerlijke manier om oud brood te verwerken. Als je er net iets meer tijd en liefde insteekt, kun je van die wentelteefjes een verrassend ontbijtgerechtje maken. Door de wentelteefjes op te rollen en te vullen met mascarpone en peer krijg je een heerlijk luxe broodrolletje. En of dat nog niet lekker genoeg is, worden ze na het bakken door de kaneelsuiker gerold. Met een beetje fantasie heb je dan een ontbijt-churro, gevuld met peer en mascarpone.
Heerlijk sappige peren met mascarpone
De wentelteefjes worden gevuld met grote verse stukken peer, zodat je bij iedere hap een stukje peer hebt. Zorg ervoor dat je sappige en rijpe peren hebt, zoals een Doyenné du Comice. Dit zijn heerlijke sappige peren met een volle smaak. De mascarpone wordt op smaak gebracht met vanille en citroenrasp, die samen met de kaneelsuiker de smaak van de peren nog beter tot zijn recht laat komen.
Busbrood of tramezzini
Als je wentelteefjes maakt, heb je brood nodig zonder korstjes. Vaak wordt hier casinobrood voor gebruikt, maar omdat je de wentelteefjes oprolt zijn de sneetjes van een standaard brood beter. Omdat brood in broodblik (bus) gebakken wordt, is het hoger en daardoor zijn de sneetjes net iets langer dan bij een casinobrood. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken dan kun je ervoor kiezen om tramezzini te kopen. Dit is een Italiaans sandwichbrood in lange repen zonder korstjes. Het fijne van dit sandwichbrood is dat de structuur net iets steviger is dan bij het standaard brood waardoor je de zachte in ei gedrenkte plakjes beter op kunt rollen. Je snijdt de lange plakken dan eenmaal doormidden om er rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone van te maken. Je kunt tramezzini of sandwichbrood vinden in een goed gesorteerde supermarkt.
Besmeren, in een badje en rollen maar
De sneetjes brood worden voor ze in een mengsel van losgeklopt ei met melk gaan, besmeerd met een heerlijk op smaak gebracht laagje mascarpone. Haal je het brood eerst door het eimengsel, dan maak je het jezelf alleen maar moeilijk. Door het ei wordt het brood zacht en zompig en besmeren gaat dan niet echt goed. Daarna vul je de plakjes met lekkere verse stukken rijpe peer en kaneelsuiker en kun je ze in een beetje roomboter bakken.
Een andere vulling dat kan natuurlijk ook
De basis van de rolletjes zijn de wentelteefjes met mascarpone. We hebben in dit recept lekkere stukken verse peer gebruikt, maar in de zomer zou je ze ook kunnen vullen met allerlei ander soort vers fruit zoals aardbeien, perziken of frambozen. In het najaar kun je ze vullen met peer, maar ook met stukjes gebakken appel, hazelnootpasta of een lekkere zelfgemaakte jam. Let er bij het vullen met pasta of jam wel op dat je maar een beetje gebruikt, want door de warmte wil die vulling graag uitlopen.
Wentelteefjes als ontbijt, makkelijk, gezond en erg lekker!
Maak van oud brood echt iets lekkers. Serveer wentelteefjes met vers fruit van het seizoen voor het perfecte ontbijt op een vrije dag.
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.
Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 10 sneetjes witbrood zonder korst
- 250 gram mascarpone
- 4 eieren
- 8 eetlepels melk
- zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- rasp van een halve citroen
- 3 Doyenné du Comice peren
- 6 eetlepels suiker
- 2-3 theelepels kaneel
- boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone:
Klop de eieren los met de melk, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout en giet dit in een bord of schaaltje waar het sneetje brood in past.
Roer de mascarpone los met het andere zakje vanillesuiker en de citroenrasp.
Meng de suiker met de kaneel en doe dit in een langwerpig schaaltje.
Snijd de korstjes van het brood of snijd de plakken tramezzini doormidden.
Schil de peren en snijd ze in kwarten die je nog eenmaal doormidden snijdt.
Besmeer alle sneetjes brood aan een kant met het mascarponemengsel.
Leg nu een sneetje besmeerd brood in het eimengsel, laat het heel even liggen en leg het sneetje op een snijplank. Doe dit met nog een snee brood en beleg ze dan beide met 2 stukken peer en een beetje kaneelsuiker. Zie foto.
Rol ze dan voorzichtig op. Door het eimengsel is het brood flexibel geworden. Is het nog te stevig laat ze dan nog even liggen en begin vast aan de volgende.
Verhit een koekenpan en smelt hierin een klontje roomboter.
Leg de helft van de rolletjes met de sluitkant naar onderen in de pan en bak ze voorzichtig rondom bruin en gaar.
Haal ze uit de pan en rol ze direct door de kaneelsuiker.
Bak zo ook de rest van de wentelteefjes met peren en mascarpone.
Serveer de rolletjes van wentelteefjes lekker warm.
Tafel lekker !!