Sandwich geitenkaas spread – De zomer laat weer lang op zich wachten maar met deze overheerlijke sandwich met beleg wat we vinden in de ijskast brengen we de zomer toch zelf in huis zeker. Verwen jezelf met heerlijk vers brood van de bakker. Heerlijk ruikend met een echt knapperige korst.
Lekkers tussen 2 broodjes
Voor het beleg heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin. Als je deze zelf kunt kweken smaakt deze sandwich nog veel lekkerder, want het heeft gewoon meer smaak. Sla en kruiden kweek je heel makkelijk zelf, zelfs op een balkon. Probeer het ook eens met spinazie, ook op het balkon, het is echt veel lekkerder. Ik ben in de tuin gedoken om de oogsten…..doen jullie mee?
Sandwich geitenkaas spread
- 8 sneetjes zonnebloempitten brood
- 100 g zachte geitenkaas
- 50 g pijnboompitten
- 1 el olijfolie
- enkele blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 2 bolletjes buffel mozzarella
- jonge spinazie scheuten
- kruiden naar smaak (munt, citroenmelisse, koriander)
- enkele blaadjes rucola
- enkele blaadjes pluksla of botersla
Rooster de pijnboompitten in de pan en leg ze op keukenpapier om af te koelen.
Doe de zachte geitenkaas met de pijnboompitten, de in stukjes gescheurde basilicum en de olijfolie in de blender en maal het tot een grof mengsel. Kruid af met peper en zout.
Snij de komkommer en de tomaten in fijne plakjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snij in vieren. Snij deze vier delen nog eens in vier plakjes. Besprenkel met citroensap om zwart worden te voorkomen. Snij de mozzarella bolletjes in plakjes.
Nu kunnen we beginnen bouwen aan onze sandwich.
Smeer op elk sneetje brood de geitenkaas spread. Beleg 4 sneetjes hierna met alles wat je klaar hebt liggen. Werk af met de kruiden en de pluksla en sluit de sandwich met de andere sneetjes brood en doe een (saté)prikker door de boterhammen.
Tafel lekker!