Wentelteefjes met herfstfruit – Ieder seizoen heeft zijn eigen fruit. In de zomer zijn die opgebakken sneetjes brood heerlijk met aardbeien of bosvruchten. Als de dagen weer beginnen te korten en het weer wat minder gaat worden zijn er weer lekkere Hollandse appels en peren. En je weet natuurlijk allang dat die gebakken in een klontje roomboter geweldig lekker zijn. En dan is een en een twee, je maakt hiermee heerlijke wentelteefjes met herfstfruit. Dat is echt genieten van het seizoen op je bord.
Wentelteefjes voor een verrassend lekker ontbijt
Wentelteefjes met herfstfruit zijn heerlijk als ontbijt. Die warme stukjes appel en peer geven de wentelteefjes een echte smaakbeleving. En niet alleen de smaak, de geur die vrijkomt, is heerlijk en vult heel je huis. Als je pubers in huis hebt dan weet je dat zelfs die voor die geur naar de ontbijttafel komen.
Het maken van wentelteefjes met herfstfruit is zo makkelijk dat iedereen ze kan maken. Want hoe moeilijk is het om een paar eitjes los te kloppen met een beetje melk en daar sneetjes brood in te soppen. Oké het gaat misschien niet zonder geknoei, maar daar staat dan wel een heel lekker ontbijtje tegenover.
Voor de echte herfstbeleving schil je een appel en een peer. Die snijd je in blokjes en bak je even kort in een klontje boter. Door er een beetje kaneel en suiker over te strooien en even mee te bakken krijg je echt de lekkerste appels en peren die je maar kunt bedenken.
Wentelteefjes maak je het liefst van oud brood
Wentelteefjes met herfstfruit maak je in principe met oud brood. Wentelteefjes maken is namelijk een manier van restverwerking, die restverwerking heeft alleen maar voordelen. Oud brood zuigt namelijk meer ei op dan dat verse sneetje brood, wat betekent dat je meer smaak kunt toevoegen. Bij wentelteefjes met herfstfruit is dat ei, melk, een beetje suiker en kaneel voor de echte herfstsmaak.
Of je nu oud of vers brood gebruikt, wentelteefjes zijn altijd lekker. Feit is wel dat je met oud brood makkelijker wentelteefjes maakt en dat je meer ei nodig hebt.
Wentelteefjes als ontbijt, makkelijk, gezond en erg lekker!
Maak van oud brood echt iets lekkers. Serveer wentelteefjes met vers fruit van het seizoen voor het perfecte ontbijt op een vrije dag.
Wentelteefjes met herfstfruit
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 sneetjes oud brood
- 2 eieren
- 100 ml volle melk
- 1 theelepel vanillesuiker
- een snufje zout
- roomboter, om in te bakken
- 1 flinke delcorf appel
- 1 conference peer
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wentelteefjes met herfstfruit:
Klop de eieren los met de melk, de vanillesuiker en de helft van de kaneel en het zout.
Haal de sneetjes brood er kort doorheen en leg ze op elkaar op een bord.
Schil de appel en de peer en snijd ze in blokjes.
Verwarm een koekenpan en smelt daarin een klontje roomboter. Bak hierin de blokjes appel en peer tot ze bijna gaar zijn.
Strooi de suiker en de rest van de kaneel eroverheen en bak dit samen nog even kort door. Zet opzij.
Zet 2 borden klaar.
Haal nu de sneetjes brood nog een keer door het eimengsel.
Verwarm een pan waar de wentelteefjes naast elkaar in passen, bak ze eventueel per 2.
Smelt de boter en bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en leg 4 stukken op elk bord.
Verdeel er de gebakken appels en peren blokjes en geniet van de lekkerste wentelteefjes met herfstfruit.
Tafel lekker !!