Winterse fruitsalade; voor een flinke vitamineboost – Een grote schaal vers fruit op tafel ziet er niet alleen gezellig uit, maar daagt zeker ook uit om je dagelijkse dosis vitamientjes binnen te halen. Je kunt die fruitschaal goedkoop vullen als je kiest voor fruit van het seizoen. Maar hoe zit dat in de wintermaanden? Deze winterse fruitsalade is het antwoord.
Fruit van het seizoen
Omdat er in de wintermaanden niet zoveel fruit beschikbaar is importeren we citrusfruit, bananen en bijvoorbeeld ook kiwi’s. Met dit winterfruit maak je echt een geweldige winterse fruitsalade. In deze fruitsalade wordt volop vers fruit verwerkt. Er gaan bananen in de wafels en de fruitsalade bestaat uit kiwi, ananas, mandarijn, granaatappel en limoen. Met zoveel vers fruit in deze winterse fruitsalade mag je natuurlijk garneren met een flinke toef slagroom.
Schillen, pellen & snijden, dat is dikke pret
Heb je kinderen? Let dan eens goed op hoe zij met fruit omgaan. De fruitschaal raken ze waarschijnlijk nauwelijks aan. Schil dat winterfruit en snijd het in kleine stukjes. Vul een bord met fruit en zet het op de tafel. Voor je de kamer uitloopt is de schaal waarschijnlijk leeg. Herkenbaar? Maar nu ook even naar jezelf kijken. Want hoe vaak schil jij nog fruit? Of koop je fruitsalades en gesneden fruit? Voor deze winterse fruitsalade moet je toch echt even zelf aan de slag. Het scheelt je in ieder geval een berg plastic bakjes en het is ook echt voordeliger om even zelf te snijden. De kinderen helpen je graag!
Winterse fruitsalade op een bananenwafel
Originaliteit is altijd een sleutelwoord in de keuken. Want als je met iets origineels komt, zie je tevreden gezichten aan tafel. Als je dan een winterse fruitsalade maakt, is het superleuk om deze op een bananenwafel te serveren. Even een beslag maken en wafels bakken dus. Als je kinderen hebt dan geldt weer, die helpen echt heel graag.
Een croissantje met boter en hazelnootpasta, hagelslag of jam. We zien het massaal als het ultieme ontbijt. Wij weten echt zeker dat je, als je deze winterse fruitsalade op een bananenwafel als ontbijt serveert, echt punten scoort. Dit is niet alleen een hele lekkere, maar ook nog eens een hele gezonde start van de dag.
Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes
Als er een vrucht met power is dan is het wel citrus. Behalve uit het vuistje of als sap geeft het vele gerechten een ware smaak boost.
Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord
Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.
Winterse fruitsalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 bananen
- 1 ei
- 180 ml amandelmelk
- 100 ml gesmolten kokosolie
- 1/2 tl vanille-extract
- 225 gram bloem
- 20 gram bruine suiker
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl nootmuskaat
- 3 kiwi’s
- 1/2 ananas
- 3 mandarijnen
- 1/2 granaatappel
- 1 limoen
- 2 el honing
- 80 ml geklopte slagroom
- muntblaadjes
- wafelijzer
Bereidingswijze van dit recept
Winterse fruitsalade op een bananenwafel maak je zo:
Snijd de kiwi’s en de ananas in blokjes. Pel de mandarijnen. Doe het fruit in een kom en schep het voorzichtig door elkaar. Haal de pitjes uit de granaatappel en strooi deze over het fruit. Rasp de schil van een halve limoen en knijp vervolgens het sap uit de limoen. Vermeng het sap met de honing en schenk deze dressing over het fruit. Strooi hierover wat van de limoenrasp. Bewaar ook wat rasp om straks een beetje over de slagroom te kunnen strooien.
Neem 2 kommen, één voor de droge ingrediënten en één voor de natte ingrediënten. Pel de bananen, doe ze in een kom en prak ze fijn. Voeg hierbij de kokosolie, de amandelmelk, het ei en het vanille extract. Dit zijn de natte ingrediënten. Voor de droge ingrediënten neem je de andere kom en mengt daar vervolgens, met een garde, de bloem, de suiker, het bakpoeder, het zout en de kaneel en nootmuskaat door elkaar. Neem nu de kom met natte ingrediënten en voeg het bananenmengsel bij de droge ingrediënten. Schep nu met een spatel alles flink om, net zolang tot alles goed met elkaar vermengd is. Bak de wafels af in een wafelijzer.
Leg een bananenwafel op een bordje, schep hier 2 flinke lepels van de winterse fruitsalade op en maak af met een lekkere toef (of toefje) slagroom. Decoreer de winterse fruitsalade met een munt blaadje en wat limoenrasp.
Tafel lekker !!