Zoete crostini met zomerfruit – De frisse variant van de hartige crostini. Dat zoiets lekkers zo eenvoudig kan zijn.
Zomerfruit
Naast het vaker aanwezige zonnetje is lekker vers zomerfruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen en nog wel een paar meer, toch echt wel het mooie van de zomermaanden. Iedereen wordt blij van de verse en zomerse fruitpresentaties op markten en bij de lokale groenteman. Natuurlijk is dat zomerfruit lekker op de fruitschaal, om steeds een aardbeitje vanaf te pikken, maar er zijn zoveel meer manieren om dat zomerfruit op tafel te zetten. Zomerfruit is heerlijk in de yoghurt, op en in gebak maar ook op brood en beschuit. Zo ook op een zoete crostini, royaal belegd met heel veel lekker vers fruit.
Crostini
Je kent de crostini uit de Italiaanse keuken, een plakje brood geroosterd, bestreken met wat knoflook en olijfolie en belegd met het heerlijkste beleg zoals tomaat, mozzarella, ham, olijven en nog veel meer. Maar crostini kunnen ook op een andere manier belegd worden! Maak in plaats van een hartige crostini eens een zoete crostini. Als je wat ricotta luchtig klopt en op smaak brengt met wat citroenrasp, zout en peper heb je een mooie basis. Daarbovenop doe je royaal zomerfruit en als finishing touch een beetje peper, wat verse munt en een lekkere balsamicoazijn. Pas op dat je je vingers er niet bij op eet.
Maak in plaats van een hartige crostini eens een zoete crostini
Wanneer eet je zoete crostini?
De zoete, fruitige crostini staat superfeestelijk bij een high tea. Maar ook als ontbijt is de zoete crostini een mooi alternatief voor de yoghurt met fruit en muesli. Er zitten vitamines, eiwitten en koolhydraten in: alles wat je nodig hebt voor een goede start van de dag.
Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer
Het lekkerste zacht fruit koop je in het seizoen. Aardbeien, bramen, frambozen en bessen zijn zomer, geniet van hun smaken en kleuren.
Zoete crostini met zomerfruit
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 à 10 plakjes stokbrood
- 100 gram ricotta
- 1-2 theelepeltje rasp van een citroen
- zout en peper
- rode balsamicoazijn
- een takje verse munt
- zomerfruit naar wens
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de zoete crostini:
Rooster de plakjes stokbrood in de rooster of onder de grill tot ze mooi bruin en droog zijn. Laat ze afkoelen.
Klop de ricotta luchtig met een garde en breng op smaak met peper, zout en citroenrasp.
Besmeer de sneetjes brood royaal met de ricotta en beleg met het fruit.
Snij of scheur de munt klein en strooi er wat van over het fruit. Geef er nog een draai met de pepermolen boven en besprenkel met wat balsamicoazijn en klaar zijn de zoete crostini met zomerfruit.
Tafel lekker !!