• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Ontbijtrepen

door Redactie
in Ontbijt en lunch, Recepten
0
4
Donna-Hay-Fresh-en-Light-ontbijtrepen

Ontbijtrepen – Donna Hay, heeft recent een nieuw kookboek uitgebracht, getiteld “Fresh en Light”. Geen boek met dieetrecepten, want Donna houdt helemaal niet van diëten. Zij streeft ernaar de perfecte balans te vinden tussen genieten en verantwoord eten. Haar ontbijtrepen – bomvol energie en goeds –   zijn bedoeld als snelle traktatie voor mensen die normaal gesproken vanwege tijdgebrek een ontbijt zouden overslaan. Ik heb deze ontbijtrepen gebakken om de receptuur uit dit nieuwe boek te testen voor Lekker Tafelen . Wij hebben haar kookboek namelijk direct van Uitgeverij Unieboek gekregen om er iets over te kunnen vertellen op Lekker Tafelen. Dit is één van de recepten die we, met toestemming van de uitgever, mogen publiceren.

Luchtdicht verpakt kun je deze ontbijtrepen 1 week bewaren

De ontbijtrepen had ik toevallig net gebakken toen ik visite kreeg. De koeken werden enigszins argwanend bekeken door de jeugd omdat ze er zo gezond uitzien. Maar na een eerste aarzelende hap was iedereen om. De ontbijtrepen verdwenen (die avond) als sneeuw voor de zon! Ze zijn dus niet alleen ideaal voor een snel ontbijt, je kunt ze ook als tussendoortje eten of ’s avonds om de lekkere trek te stillen. Er zit wel suiker in en dat zal misschien niet iedereen bevallen, maar Donna Hay gaat er vanuit dat we onszelf af en toe best mogen verwennen, zolang we de balans maar in de gaten houden. Donna Hay is een food styliste en haar recepten voor het boek Fresh en Light zijn werkelijk prachtig gefotografeerd door William Meppem. Mijn home made foto steekt daar armzalig bij af, maar geloof me, de ontbijtrepen smaakten er niet minder om.

Dit heb je nodig om de ontbijtrepen te maken:

  • 65 gram havervlokken
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 25 gram quinoavlokken
  • 2 el tarwekiemen
  • 100 gram volkorenbloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 125 ml raapzaadolie of andere plantaardige olie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 130 gram gedroogde cranberry’s

Verwarm de ove voor op 160°C/gasstand 2 ½ . Verdeel haver, amandelen, zonnebloempitten en quinoa over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten* in de oven (schep tussendoor een paar keer om) of tot ze licht kleuren. Laat afkoelen.

Meng tarwekiemen, bloem, bakpoeder, suiker en kaneel in een kom. Voeg olie,ei en vanille toe en roer tot een glad mengsel. Voeg het droge mengsel en de cranberry’s toe en roer goed. Schep in een lage met bakpapier beklede vorm van 20×30 cm. bak in 25-30 minuten goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, stort op een taartrooster en laat verder afkoelen. Snijd voor het opdienen in 16 repen.

Voor een aantal ingrediënten zoals volkorenbloem, tarwekiemen en quinoavlokken moet je waarschijnlijk naar een natuurvoedingswinkel, maar met een goede reden: smaak en gezond eten

Tags: Gezond
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

foodtrends 2017
Nieuws & Opinie

Foodtrends of food lessen? – 10 Lekker Tafelen tips voor 2017

Spice for life cover hout
Kookboeken

Spice for Life door Anjula Devi

gezonde recepten met de aardappel
Specials

3 gezonde recepten met aardappel in de hoofdrol

Gezond eten; Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
Kookschool

Gezond eten; Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

bananencake met walnoten
Cake

Bananencake met walnoten; Smaken en geuren van het najaar

Reacties 4

  1. Woodstock says:
    6 jaar geleden

    Nadat ik deze repen gemaakt heb, heb ik ook het boek van Donna Hay gekocht. Het enige waar ik tegenaanloop is dat ik werkelijk nergens volkorenbloem kan vinden? Voor deze repen heb ik uiteindelijk gewoon tarwebloem gebruikt wat prima werkt, maar in meerdere recepten moet volkorenbloem. Enig idee waar ik dit eventueel online kan bestellen? Of wat ik als alternatief kan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Wat goed om te horen Woodstock. Het heeft niet helemaal de voorkeur om volkorenbloem online te kopen. Bezoek een molen, daar kun je het meestal gewoon aanschaffen. Kijk ook eens bij de Broodbakshop.

      Beantwoorden
  2. Lekker Tafelen (Joke) says:
    7 jaar geleden

    Beste Enneke, je hebt gelijk, de repen breken erg makkelijk. Donna Hay had ze beter “ontbijtbrokken” kunnen noemen. Maar dat klinkt natuurlijk niet zo leuk. Ontbijtknabbels, misschien? Hoe dan ook, ik heb wel een manier gevonden om ze iets steviger te krijgen, minder brokkelig, maar daarmee zijn de repen ook meteen minder crunchy. Je zou het zelf ook eens kunnen proberen: vervang de helft van de suiker door 40 gram honing en houd verder het recept aan. Je zult merken dat ze minder snel breken; gebruik wel een super scherp mes om ze te snijden. De vraag is of je ze net zo lekker vindt, omdat ze nu meer “chewy” zijn…Groet van Joke-inkoken.

    Beantwoorden
  3. Enneke says:
    7 jaar geleden

    Ik heb de repen ook al een aantal keren gemaakt, ze zijn heerlijk en valt bij iedereen in de smaak! Alleen zijn ze bij erg bros en vallen uit elkaar! Iemand een idee wat ik hieraan kan doen?

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen