• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Oosterschelde kreeft; Het hoogtepunt op je barbecue

door Redactie
in Recepten, Visgerechten
0
0
Oosterschelde kreeft barbecue

Oosterschelde kreeft; Het hoogtepunt op je barbecue – Sorry, ik kan er helemaal niets aan doen, maar het wordt tijd voor een bekentenis. Ik heb een nogal rare tik. Dat vertelt m’n omgeving me al heel lang maar er is een moment dat je er zelf achter komt. Oeps. Sorry dat ik dit met jullie deel.

Mijn tik is dat ik vind dat een barbecue een kooktoestel is. Echt, ik koester ‘m als mijn fornuis. Voor mij is de barbecue dus niet zo’n ding waar je af en toe eens wat vlees op mikt omdat het zo gezellig is. En dan al helemaal geen vlees dat druipt van de marinade. Je weet wel, die pakketten die je voor een eurootje of vijf aanschaft. Nee, een barbecue is bijna een op zichzelf staande keuken. Er komt bij mij echt van alles van dat rooster en daar heb ik nog niet zo heel veel over verteld. Tijd voor verandering, en dat doen we dan maar in één keer goed.

Eén portie vis please

Ken je dat? De één wil niet bij je barbecueën omdat er ook vis op het rooster gelegen heeft, de ander komt niet langs omdat er alleen maar vlees is. Bovendien vind ik al lang dat er veel te weinig mensen komen barbecueën. Heeft vast met die tik te maken. Of komt het omdat het barbecue seizoen zo kort is? Nou, bij mij niet. Waar velen de barbecue pas rond Hemelvaartsdag van stal halen staat bij mij de barbecue in maart al regelmatig aan.  Daarnaast kook ik heel graag met de seizoenen mee. Het volgende idee zal je dan ook vast niet meer verbazen.

Natuurlijk gaat er bij mij ook een mooi stuk vlees op de barbecue. Maar vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Oosterschelde kreeft van de barbecue

met aardappel, spinazie en rode bietjes

  • 2 Oosterschelde kreeften
  • 1/2 knolselderij
  • 1 ui
  • 5 takjes verse rozemarijn
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 flinke eetlepel peperkorrels
  • 4 rode bieten
  • 6 vastkokende kriel aardappelen
  • Een stukje verse!! knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • Een handje verse peterselie
  • Een klein handje basilicum
  • Een klein handje fijngeknipte bieslook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sushi-azijn
  • zout

Versuf de kreeft door deze eerst een uur in de diepvries te leggen.

Vul een pan water en kook hierin de aardappelen met een stukje verse knoflook en een tikje zou in ca. 8 tot 10 minuten. Let op de kooktijd!! Giet af en spoel af onder koud water. Verwijder de knoflook. Verpak de aardappelen dan per stuk in een stukje aluminiumfolie.

Vul nog een pan water en kook hierin de rode bieten beetgaar. Giet af en verpak de bietjes net als de aardappelen per stuk in een stukje aluminiumfolie.

Steek je barbecue alvast aan.

Neem een ruime pan ( de kreeft moet er echt helemaal in passen). Vul voor ¾ met water en breng alvast aan de kook. Snijd ondertussen blokjes van de knolselderij. Voeg deze, samen met de rozemarijn, tijm en peperkorrels toe aan het kokende water.

Haal de elastieken van de kreeften scharen!! Doe de kreeft met de kop naar beneden in het kokende water. Kook deze slechts 3 minuten. Spoel direct af met ijskoud water om het garingsproces te stoppen. Halveer de kreeft (eng? Hier leggen we het uit), spoel af en leg even apart.

Meng in een kom de spinazie met de peterselie, gescheurde basilicumblaadjes en bieslook. Klop een dressing van de olie en de azijn en meng dit over de spinazie. Nog beter is om de dressing vlak voor het serveren pas toe te voegen.

Leg nu de aardappelen en de bietjes tussen de kooltjes van je barbecue. Plaats het rooster op je barbecue en leg daar de kreeft helften op. Sluit de deksel van de barbecue en laat zo’n 10 minuten garen.

Leg de kreeft helften in een schaal, en verdeel er de rode bieten, de aardappelen en de groene salade omheen. De gasten die niet van vis houden kunnen zich nu helemaal uitleven met het vlees dat je klaar hebt staan. Ondertussen zullen de visliefhebbers je dankbaar zijn voor je kookkunsten.

Geniet van het Oosterschelde kreeft seizoen!

 

Tags: Vis - KreeftVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchaaldierenVis - Verse visZeeland
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas
Rijstgerechten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken
Saus

Mango chutney zelf maken

Maaltijdsalade met brie en frambozendressing
Salade

Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Bosvruchten bavarois
Nagerecht

Bosvruchten bavarois

salsa van ananas
Saus

Salsa van ananas

rucola stamppot
Stamppot

Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen