• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, november 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Oosterschelde kreeft; Het hoogtepunt op je barbecue

door Redactie
in Recepten, Visgerechten
0
0
Oosterschelde kreeft barbecue

Oosterschelde kreeft; Het hoogtepunt op je barbecue – Sorry, ik kan er helemaal niets aan doen, maar het wordt tijd voor een bekentenis. Ik heb een nogal rare tik. Dat vertelt m’n omgeving me al heel lang maar er is een moment dat je er zelf achter komt. Oeps. Sorry dat ik dit met jullie deel.

Mijn tik is dat ik vind dat een barbecue een kooktoestel is. Echt, ik koester ‘m als mijn fornuis. Voor mij is de barbecue dus niet zo’n ding waar je af en toe eens wat vlees op mikt omdat het zo gezellig is. En dan al helemaal geen vlees dat druipt van de marinade. Je weet wel, die pakketten die je voor een eurootje of vijf aanschaft. Nee, een barbecue is bijna een op zichzelf staande keuken. Er komt bij mij echt van alles van dat rooster en daar heb ik nog niet zo heel veel over verteld. Tijd voor verandering, en dat doen we dan maar in één keer goed.

Eén portie vis please

Ken je dat? De één wil niet bij je barbecueën omdat er ook vis op het rooster gelegen heeft, de ander komt niet langs omdat er alleen maar vlees is. Bovendien vind ik al lang dat er veel te weinig mensen komen barbecueën. Heeft vast met die tik te maken. Of komt het omdat het barbecue seizoen zo kort is? Nou, bij mij niet. Waar velen de barbecue pas rond Hemelvaartsdag van stal halen staat bij mij de barbecue in maart al regelmatig aan.  Daarnaast kook ik heel graag met de seizoenen mee. Het volgende idee zal je dan ook vast niet meer verbazen.

Natuurlijk gaat er bij mij ook een mooi stuk vlees op de barbecue. Maar vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Oosterschelde kreeft van de barbecue

met aardappel, spinazie en rode bietjes

  • 2 Oosterschelde kreeften
  • 1/2 knolselderij
  • 1 ui
  • 5 takjes verse rozemarijn
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 flinke eetlepel peperkorrels
  • 4 rode bieten
  • 6 vastkokende kriel aardappelen
  • Een stukje verse!! knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • Een handje verse peterselie
  • Een klein handje basilicum
  • Een klein handje fijngeknipte bieslook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sushi-azijn
  • zout

Versuf de kreeft door deze eerst een uur in de diepvries te leggen.

Vul een pan water en kook hierin de aardappelen met een stukje verse knoflook en een tikje zou in ca. 8 tot 10 minuten. Let op de kooktijd!! Giet af en spoel af onder koud water. Verwijder de knoflook. Verpak de aardappelen dan per stuk in een stukje aluminiumfolie.

Vul nog een pan water en kook hierin de rode bieten beetgaar. Giet af en verpak de bietjes net als de aardappelen per stuk in een stukje aluminiumfolie.

Steek je barbecue alvast aan.

Neem een ruime pan ( de kreeft moet er echt helemaal in passen). Vul voor ¾ met water en breng alvast aan de kook. Snijd ondertussen blokjes van de knolselderij. Voeg deze, samen met de rozemarijn, tijm en peperkorrels toe aan het kokende water.

Haal de elastieken van de kreeften scharen!! Doe de kreeft met de kop naar beneden in het kokende water. Kook deze slechts 3 minuten. Spoel direct af met ijskoud water om het garingsproces te stoppen. Halveer de kreeft (eng? Hier leggen we het uit), spoel af en leg even apart.

Meng in een kom de spinazie met de peterselie, gescheurde basilicumblaadjes en bieslook. Klop een dressing van de olie en de azijn en meng dit over de spinazie. Nog beter is om de dressing vlak voor het serveren pas toe te voegen.

Leg nu de aardappelen en de bietjes tussen de kooltjes van je barbecue. Plaats het rooster op je barbecue en leg daar de kreeft helften op. Sluit de deksel van de barbecue en laat zo’n 10 minuten garen.

Leg de kreeft helften in een schaal, en verdeel er de rode bieten, de aardappelen en de groene salade omheen. De gasten die niet van vis houden kunnen zich nu helemaal uitleven met het vlees dat je klaar hebt staan. Ondertussen zullen de visliefhebbers je dankbaar zijn voor je kookkunsten.

Geniet van het Oosterschelde kreeft seizoen!

 

DeelPin10TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma
Vleesgerechten

Kip Korma; uit de Indiase keuken

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika
Hoofdgerecht

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

Heerlijke krokant gebakken aardappeltjes met een zachte, romige binnenkant, die in je mond smelten, dat zijn fondant aardappelen.

Check het recept of lees de info
Worstenbrood om te delen

Worstenbrood om te delen

Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Worstenbrood om te delen
  • Connie Derks op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Schelpdier op Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen