Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Oosterse pompoensoep, de geur en de kleur van het seizoen

0 1.026

De geur, de kleur en de smaak van dit seizoen komen prachtig tot uiting in deze strelend zachte pompoensoep.

  • 500 gram pompoen, in stukken
  • scheut olijfolie
  • 1 middelgrote ui, in parten
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, grof gehakt
  • 3 gram trassie
  • sap van 1 limoen
  • 3 dl kokosmelk
  • 5 dl water
  • snufje zout
  • scheutje vissaus
  • verse basilicum of koriander

Verwarm de olie en bak de pompoen, de ui en de peper ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de trassie toe en blus af met het limoensap, de kokosmelk en het water. Kook de soep net zo lang tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en een scheutje vissaus en garneer met de basilicum of de koriander.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer