Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Oosterse salade met kip ketjap; Kamperen in je achtertuin

0

Oosterse salade met kip ketjap – De skottelbraai is een veel gezien kooktoestel op de camping, maar ondanks het heerlijke weer begint de vakantie hier toch echt pas over twee weken. Eeuwig zonde natuurlijk om dat prachtige kooktoestel al die tijd maar ingepakt te laten, sowieso zonde om hem maar 3 weken per jaar te gebruiken. Ik dook dan ook de zolder op en haalde hem alvast tevoorschijn. Kamperen in onze eigen achtertuin zo voelt het wel een beetje, maar ik geniet, zowel van het lekkere weer als van mijn skottelbraai en natuurlijk van die heerlijk kip die ik hierop bereidde.

Uiteraard is de kip ook op het fornuis in een wok heel goed te bereiden.

Oosterse salade met kip ketjap

Voor de salade gebruik ik;

  • 1 paksoi
  • 75 gram taugé
  • 100 gam sperziebonen
  • 1/4 bosje koriander
  • 1 tl sesamolie

Maak de boontjes schoon en kook ze even kort in zout water tot ze beetgaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit het water en blancheer in hetzelfde water even heel kort de taugé. Snijd ongeveer 5 cm van de onderkant van de paksoi en snijd er dan dunne reepjes van. Hak de koriander fijn.

Vermeng de groenten en de koriander met elkaar en schenk er de sesamolie over.

Voor de kip gebruik ik;

  • 600 gram kipfilet
  • 1 bol knoflook
  • 100 gram bloem
  • 7 gedroogde rewit pepers
  • 7 sjalotjes
  • klein stukje (1/2cm x 1/2cm) trassi (garnalenpasta)
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 210 ml ketjap manis
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • peper
  • olie

Neem de helft van de bol knoflook, haal de velletjes van de teentjes en wrijf de knoflook in een vijzel fijn. Snijd de kipfilet in reepjes en wrijf deze in met de knoflook. Laat even rusten zodat de knoflook in kan trekken.

Wrijf nu de rewit pepers, het korianderzaad en de trassi fijn in de vijzel. Zet ook deze apart. Snijd de sjalotjes en de overige knoflook fijn.

Vermeng de bloem met wat zout en peper naar smaak en haal hier de kipreepjes door. Klop eventueel overtollige bloem er weer af.

oosterse salade met ketjap kip (8)

oosterse salade met ketjap kip (1)

en rondom bruin zijn. Neem ze uit de pan. Doe nog een klein beetje extra olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de sjalotjes voor ongeveer 2 minuten. Schep er de pepertjespasta bij en roerbak nog eens 2 minuten. Voeg als laatste de bruine suiker en de ketjap toe en roer alles door elkaar tot er een dikke saus ontstaat.

Schep nu de kip erbij en schenk het limoensap erover. Schep alles nog even flink om en de kip ketjap is klaar.

Schep de salade in een schaaltje of op een bord en doe hier een flinke schep van de kip met saus bovenop. Heerlijk om zo als salade te eten maar ook lekker met wat noodles of rijst erbij.

Tafel lekker !!

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.