Borrelhapje: Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm – Wie graag een beetje culinair bezig is in de keuken heeft nogal eens de neiging om gewone mooie dingen te vergeten. Dit borrelhapje is er één van. Groot en klein zullen dit hapje waarderen. Welke kruidenkaas je gebruikt is je eigen keuze, je kunt er zelfs nog wat extra verse kruiden aan toevoegen.
Doe iets met restjes
Heb je nog wat pannenkoeken over van het kinderfeestje of van een gewone doordeweekse pannenkoekendag? Gooi ze niet in de vuilnisbak om vervolgens ’s avonds weer een zak chips te pakken. Maak van de overgebleven pannenkoeken dit borrelhapje. ’s Avonds als de kinderen op bed liggen kunnen jullie er met een biertje of een goed glas wijn nog even van nagenieten. Wist je trouwens dat ze na een nachtje in de koelkast nog lekkerder zijn?
Zelf bakken
De pannenkoeken voor dit hapje worden maar al te vaak uit een pak getrokken. Het is natuurlijk een hele kleine moeite (zie recept) om ze even zelf te bakken. Je hoeft geen pannenkoekmix te halen, met een beetje basisvoorraad heb je de benodigdheden gewoon in huis.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 250 gram melk
- 400 gram gerookte zalm
- 1 bakje kruidenroomkaas
- 1 ui fijn gesnipperd
- wat verse dille
- het sap van een halve citroen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je opgerolde pannenkoek met zalm:
Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak 4 grote pannenkoeken van het beslag. Laat ze goed afkoelen.
Meng ondertussen de kruidenroomkaas met het citroensap. Leg de pannenkoek open en smeer deze volledig in met het kaasmengsel. Beleg deze dan met gerookte zalm en bestrooi met de fijngehakte dille. Verdeel er een gesnipperde ui over.
Rol de pannenkoeken op en bewaar tot je ze nodig hebt in aluminiumfolie in de koelkast. Voor gebruik snij je ze in plakjes van ca. 1 cm dik.
Tafel lekker !!