Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Oranje Boven Wortelrauwkost

0 702

We hebben de Oranjes hoog in het vaandel staan en  natuurlijk moet op de bijzondere Koningsdag in 2013 onze maaltijd een oranje tintje krijgen. Daarbij houden we vast aan pure maak smakelijke basics. Worteltjes zijn oranje, en rauwe wortel heeft een heerlijke bite om te verwerken in een rauwkost. Bovendien hebben worteltjes bijzondere gezonde eigenschappen en het imago mag best een beetje hoger. Ze worden altijd maar neergezet als voer voor afslank diëten. Gelukkig zijn ze zoveel meer. Dat ze lekker zijn wil ik je graag bewijzen, en ik kan het ook niet laten om je nog even te vertellen dat ze goed zijn voor ogen, huid en darmen, en dat ze barstensvol zitten met gezonde vitaminen A, B, C en E.

Deze rauwkost maak ik zelf graag omdat je het zo heerlijk kunt combineren. Allereerst is het een bijgerecht dat makkelijk te combineren is bij heel veel maaltijden. Even geen groene salade? Deze rauwkost is een verrukkelijk en smaakvol alternatief. Maar er is meer. Combineer de salade in wraps, bij de shoarma, in een pitabroodje, of als begeleider op een broodje kaas. De ideale basis voor een broodje gezond. Het restje van de salade kun je prima bewaren en morgen op de ontbijt- of lunchtafel opnieuw serveren.

 


Recept: Huisgemaakte wortelrauwkost

  • 2 winterwortelen, geraspt
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel karwijzaadjes
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
  • 1 theelepel chili vlokken (uit de toko / zie ook tip)
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie (eerste persing)

Maak eerst de dressing. Meng hiervoor de olijfolie met het citroensap en breng de dressing op smaak met wat zout. Fan van deze eenvoudige dressing? Probeer dan ook eens de Biologische Olijfolie met citroen van Bommels Conserven

De salade. Meng alle overige ingrediënten. Schep de dressing er vlak voor het serveren pas door.

Tip:

1. Chili vlokken kun je bij de toko kopen. Je kunt ze ook zelf maken door chili pepers van de steeltjes te ontdoen, vervolgens 3 a 3 1/2 uur in een op 120 graden verwarmde oven te roosteren. Laat ze goed afkoelen en haal ze door een snijmolen of keukenmachine om er vlokken van te maken.

2. Dressing favoriet? Vervang deze dan eens door de Citroen olijfolie van Epicerie de Provence via Bommels Conserven. Deze olijfolie uit het Zuiden van Italië, Puglië, is kenmerkend doordat er verse citroenen worden meegeperst. Niet alleen lekker in deze rauwkost, maar ook in andere salades of op een crostini met garnalen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer