Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Oranje wortel bitterballen – lekker snackje

Oranje wortel bitterballen – lekker snackje voor groot en klein – Op koningsdag wordt er altijd driftig geborreld. En wie borrelen zegt, zegt bitterballen. Nu heb ik een heerlijk recept voor (vegetarische) wortelballetjes. Ze kleuren door de wortels enigszins oranje, dus kunnen op een dag als deze uitstekend worden geserveerd. Het zijn gebakken balletjes met wortel, gember, sesam en koriander. Een beetje zoet, een beetje zout, een beetje bite… heerlijk. Ook een erg lekkere en toch enigszins verantwoorde borrelhap voor kinderen. Bovendien is het ook geschikt voor vegetariërs en zelfs veganisten. Tenslotte: je kunt zo ook nog van te voren maken en invriezen! Maak er gelijk een heleboel en als het zo uit komt verwarm je één of meer handjes van deze balletjes gauw in de oven.

Oranje wortel bitterballen 

Nodig voor +/- 4 personen:

  • 1 à 2 winterpenen
  • stukje verse gember  (2 cm.)
  • 4 eetlepels bloem
  • handje koriander
  • 2 eetlepels gembernat
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • scheutje sesamolie
  • plantaardige olie
  • beetje zout

Snijd de winterpenen in stukjes en kook ze ongeveer 20 minuten zacht in een bodempje water.  Rasp of snijd ondertussen de gember fijn en snijd de koriander fijn.

Laat de wortelen afkoelen en stamp met de pureestamper fijn (of gewoon met de vork). Voeg toe in de kom en voeg dan ook de bloem, koriander, sesamzaadjes, zout en sesamolie toe. Goed roeren tot een lobbig mengsel. Als het nog te smeuïg is, nog wat bloem toevoegen.

Verhit een hapjes- of koekenpan met een laagje olie. Maak met natte handen kleine balletjes en bak ze gaar in de olie (even keren halverwege). Laat uitlekken op keukenpapier. Meteen serveren of pas (veel) later. Je kunt ze prima in de oven opwarmen (15 minuten, 150 graden)!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.