Laat de hobbykok in jezelf zien. Met dit eenvoudige, maar prachtige en smaakvolle voorgerechtje zet je helemaal de toon. De smaken en de kleuren, de verse ingrediënten, alleen dit al maakt het tot een heerlijk gerechtje om te maken.
Kaaskoekjes:
- 300 gram geraspte oude kaas
- 1 eetlepel bloem
Garnalensalade:
- 3 takjes koriander
- 1 bosuitje
- stukje komkommer
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel honing
- 150 gram garnalen
Meng de geraspte oude kaas met de bloem. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Schep hoopjes van 2 eetlepels kaas in de pan en spreid uit in cirkels van ca. 8 centimeter doorsnede. Houd voldoende tussenruimte open. Bak 2 a 3 minuten. Neem van het vuur en laat afkoelen op een bord. Je kunt ze ook af laten koelen op een deegroller die je van te voren bekleed met aluminiumfolie. Zo krijg je mooie krullen.
Tijdens het afkoelen maken we de garnalensalade. Was de koriander en knip de blaadjes klein. Was de bosui en snijd hem in flinterdunne ringen. Was het stukje komkommer en snijd zeer fijn. Maak een sausje van het citroensap, de honing, de koriander, peper en een beetje zout. Meng de garnalen erdoor.
Strooi de uienringetjes er over en druppel het sausje er op. Doe één en ander liefst in een vergiet. Er mag geen vocht meer afkomen.
Schep, vlak voor het serveren, de garnalensalade op de kaaskoekjes of in de kaaskrullen.
Hoeveel van die kaaskoekjes krijg je met dit recept?