• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Ovenschotel met spinazie en zalm

door Linda
in Recepten
0
0
Ovenschotel met spinazie en zalm

Ovenschotel met spinazie en zalm – Verse spinazie en een mooi stukje zalm combineren niet alleen geweldig in smaak maar zorgen ook voor een prachtige kleurencombinatie. Dat maakt het werken met deze ingrediënten echt een feest. In onderstaande ovenschotel maak ik dit feestje compleet door deze kleuren te verstoppen onder een huisgemaakte aardappelgratin. Zo ontstaat er een verrassing aan tafel.

De juiste ingrediënten

Voor een aardappelgratin wordt vaak de vastkokende aardappel gepakt. In deze ovenschotel gebruik ik vrij vastkokende aardappelen. Deze worden in de oven net wat zachter maar ze behouden wel hun structuur en daardoor behoud je ook de romigheid in het hele gerecht. Om de juiste garing van dit gerecht te bereiken gebruik je voor het snijden van de aardappel een mandoline. Heb je die niet? Zorg dan in ieder geval voor flinterdunne plakjes en dep ze goed droog voor je ze in de ovenschaal doet.

Ovenschotel met spinazie en zalm

Ovenschotel voor 2 personen

Voor de aardappelgratin:

  • 400 gram vrij vastkokende aardappelen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 180 ml. melk
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 25 gram geraspte kaas
  • zout en peper

Voor de rest van de ovenschotel:

  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram zalm zonder huid
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui, in halve ringen
  • 50 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram geraspte kaas

Zo maak je de aardappelgratin:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes, spoel ze af en dep ze goed droog.

Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem erdoor met een garde. Laat de bloem 30 seconden al roerend, op middel hoog vuur, garen. Schenk de melk er geleidelijk bij en blijf roeren tot de klontjes weg zijn. Voeg de uitgeperste knoflook toe en roer goed. Laat de saus al roerend indikken tot er een romige saus ontstaat. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel de helft van de aardappel plakjes over de bodem en verdeel de helft van de saus hierover. Dan de rest van de aardappelplakjes erover verdelen en de laatste saus erover scheppen. Strooi de kaas als laatste over de schotel en zet deze ongeveer een uur in de oven tot de aardappels gaar zijn.

Ovenschotel:

Terwijl de aardappelgratin in de oven gaart kun je de rest van de ovenschotel bereiden.
Verwijder de steeltjes van de spinazie en snij het in repen van zo’n cm breed. Snij de knoflook in kleine stukjes. Bak in een eetlepel bakboter de uien een beetje bruin, voeg dan de knoflook toe en bak een minuutje mee. Schep dan de verse spinazie in de pan. Eventueel in 2 keer. Goed roeren want de spinazie slinkt erg.
Laat alles dan sudderen tot het meeste water verdampt is. Schep dan de roomkaas erdoor en laat dit door de spinazie smelten. Zet dan het vuur uit. Pak de gratin uit de oven en leg de zalm er bovenop. Strooi wat peper en zout over de zalm. Schep de spinazie ( eventueel na eerst nog wat uitlekken ) erover en strooi daarover de geraspte kaas. Zet het geheel dan nog ongeveer en kwartier terug in de oven zodat de zalm gaar wordt en de ovenschotel met spinazie en zalm een mooie bruine bovenkant krijgt.

Tafel lekker!

Tags: Aardappel receptenAardappelgratinVis - Verse visVis - Verse Vis - RondvisVis - Zalm
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Eenvoudige kip curry met sperziebonen
Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

kruidige pruimen plaatkoek bakken
Gebak

Kruidige pruimen plaatkoek met 5 spices

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen