Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenschotel van knolselderij en winterpeen

2 4.997

Als je snert maakt heb je bijna dezelfde ingrediënten nodig. Misschien kun je deze twee gerechten combineren in je weekmenu.

  • 400 gram winterwortel
  • 400 gram knolselderij
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 150 g geraspte oude kaas

Maak knolselderij en winterpeen schoon, was deze en snijd in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg ui, winterwortel en knolselderij toe en doe er drie eetlepels water bij. Laat de groenten in 10 minuten zachtjes gaar stoven. Klop de eieren los met de slagroom, de melk en de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten door het eimengsel en doe over in een ingevette ovenschaal. Laat in drie kwartier in een op 200 graden voorverwarmde oven garen.

Tip: Deze ovenschotel wordt gemaakt met een romig eierstolsel. Je kunt dit dan ook prima maken in de welbekende mini ovenschaaltjes.

Op deze manier zet je dit gerecht als een bijgerechtje op tafel bij een mooie steak. Het presenteert leuk en tafelt lekkerder.

Vervang de winterpeen eens door pompoen in dit gerecht. Ook dan zet je een prachtige herfsttopper op tafel.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Janne zegt

    Waar staat hoe klein/groot de ingrediënten moeten worden gesneden? En hoe warm de oven moet worden voorverwarmd?

    1. Lekker Tafelen zegt

      Winterpeen en knolselderij beide in blokjes Janne, en oven op 200 graden. We hebben een aanpassing in het recept gemaakt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer