Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paasbrood, gevlochten als een nestje

Dit prachtig gevlochten paasbrood noem ik ook wel een paasnestje en is gemaakt met een luxe deeg. Door de toevoeging van ei en boter heeft het een vollere smaak en is het heerlijk zacht van structuur.

0 460

Paasbrood, gevlochten als een nestje – Een paasdecoratie om van te smullen!

Dit prachtig gevlochten paasbrood noem ik ook wel een paasnestje en is gemaakt met een luxe deeg. Door de toevoeging van ei en boter heeft het een vollere smaak en is het heerlijk zacht van structuur. Voor een extra accent heb ik een paar draadjes saffraan laten weken in de melk. Zo krijgt het brood een mooie warme gele gloed en de smaak van saffraan is subtiel aanwezig.


Eieren koken hoeft niet!

Door het deeg te vlechten en er een krans van te maken is het net een nest. Een mooie plek om wat eitjes in te leggen. Je kan er minimaal 3 eieren in leggen, maar leg er gerust meer eieren in. De eieren kunnen er rauw ingelegd worden. Ze worden gaar tijdens het bakken, dus eieren koken hoeft niet.

Paasbrood, gevlochten als een nestje

  • 250 gram bloem
  • 15 gram gist
  • 100 gram melk
  • 1 ei
  • paar draadjes saffraan
  • 15 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 30 gram boter
  • rasp ½ sinaasappel
  • eieren voor in het nest

Gevlochten paasbrood (1)Neem een leeg jam potje en weeg hier 100 gram melk in af. Doe er een plukje saffraan draadjes in en laat dit minimaal 3 uur staan. Zeef de draadjes voor gebruik uit de melk.

Maak een zacht zoet gistdeeg volgens dit recept. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en maak er bolletjes van. Laat deze bolletjes 15 minuten rijzen onder een stukje huishoudfolie. Duw de bolletjes plat en rol ze op tot een punt. Laat dit 30 minuten afgedekt rijzen.

Gevlochten paasbrood (4)

Rol de punten in etappes uit tot strengen van ongeveer 50 cm. Gebruik olie of bloem om plakken te voorkomen. Maak van de strengen een vlecht en maak hiermee een cirkel. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het brood lichtjes met losgeklopt ei. Bestrooi eventueel met een beetje sesam of nigella zaad. Leg de eieren erin en laat dit afgedekt ongeveer 45 minuten rijzen.

Bak het brood ongeveer 35 minuten in een oven van 170 graden tot het gaar en mooi bruin van kleur is.

Tafel lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer