Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paasbrood gevuld met rozijnen, frisse abrikozen en stukjes amandel

Paasbrood maken is niet alleen een leuke bezigheid. Met dit paasbrood heb jij echt iets anders op je paastafel dan de buurvrouw. Dit gevulde paasbrood is echt WARM aanbevolen

0 808

Paasbrood gevuld met rozijnen, frisse abrikozen en stukjes amandel – Pasen, een feest om gezellig uitgebreid te ontbijten of brunchen. Eitjes, broodjes, glaasje verse jus. En natuurlijk kan daar een paasbrood niet bij ontbreken, want met Pasen is net als met Kerst een gevuld brood vaste traditie. De standaard paasbroden zijn gevuld met rozijnen en amandelspijs. Maar je kan natuurlijk met nog veel meer andere lekkere ingrediënten vullen.

Vier het voorjaar

Het leek mij leuk om met gedroogde abrikozen te werken, ze zijn zo mooi van kleur en geven het brood een mooi fris uiterlijk. Want Pasen doet mij denken aan het voorjaar, lammetjes in de wei, alles fris groen gekleurd en de bloemetjes in knop.

Paasstol

Wil je liever een Paasstol met amandelspijs maken hou dan het recept van de Kerststol aan. Laat in het recept de rum achterwege en vervang de gedroogde kersen door krenten of rozijnen.


Paasbrood gevuld met rozijnen, frisse abrikozen en stukjes amandel

  • 250 gram bloem
  • 100 gram melk
  • 1 ei
  • 15 gram gist
  • 8 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 25 gram boter
  • rasp ½ citroen
  • 200 gram rozijnen
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram gehakte amandelen
  • amandelschaafsel

Wel de rozijnen en eventueel de abrikozen wanneer deze erg droog zijn minimaal 4 uur in water.

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn om het beste resultaat te bereiken. Maak met deze ingrediënten een zacht, zoet gistdeeg . Hoe dit moet vind je hier. Vul het deeg met rozijnen, abrikozen en stukjes amandel. Nadat de vulling door het deeg gemengd is mag het deeg in een kom onder een vochtige theedoek of plastic folie 60 minuten rijzen.

Breng hierna het brood in vorm door plat te slaan, de zijkanten naar binnen te vouwen en stevig op te rollen. Leg het brood in een ingesmeerde broodvorm of op een plaat en laat deze, afgedekt met een vochtige doek of plastic folie, nog ongeveer 45 minuten rijzen.

Besmeer de bovenkant voorzichtig met los geklopt ei en strooi er wat amandelschaafsel overheen. Bak het brood in 35 – 40 minuten bruin en gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More