Pakketjes kipfilet gevuld met brie – Kipfilet is ideaal om te vullen. Je kunt inkepingen maken en daar de vulling in doen en daar een prikker doorheen steken. Je hebt dan een erg groot stuk vlees wat vaak lastig gaar te krijgen is en waar de vulling tijdens het bakken makkelijk uitloopt. Een betere manier is om de kipfilet overdwars in 2 stukken te snijden, zodat je 2 dikke plakken kipfilet krijgt. Door deze plakken plat te slaan krijg je grote platte plakken kipfilet. Door de plakken vlees plat te slaan wordt de structuur van het vlees korter waardoor het vlees zachter wordt. In deze plakken kun je vrij makkelijk allerlei soorten vullingen in vouwen omdat je een groter oppervlak hebt.
Brie als vulling
Brie is een vrij neutraal kaasje wat goed combineert met allerlei soorten vlees zoals varkenshaas schnitzel of kipfilet. Deze kaas smelt makkelijk waardoor er een soort van sausje ontstaat wat mooi uit het vlees loopt.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Pakketjes kipfilet gevuld met brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 flinke kipfilets
- 150 gram ontbijtspek
- een punt brie
- peper / zout
- boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de pakketjes kipfilet gevuld met brie:
Snij de kipfilet overlangs doormidden zodat je 4 plakken kipfilet hebt. Neem een stuk huishoudfolie en leg deze op een plak kipfilet. Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of pannetje, bestrooi licht met wat peper. Snij een dikke plak van de brie en snij daar een stukje vanaf wat iets smaller is dan de kipfilet. Vouw de kaas in de kipfilet. Leg 3 plakjes ontbijtspek op je snijplank en snij een vierde plakje doormidden, leg deze 2 stukjes overdwars. Leg de kipfilet op de spekplakjes en vouw nu eerst de 2 kleine stukjes over de kipfilet. Vouw er nu de rest van het spek omheen. Leg op een stukje huishoudfolie en rol het pakketje strak in de folie, doe dit ook met de andere kipfilets. Leg de pakketjes koel weg tot gebruik.
Verwarm een beetje olie of boter in een braadpan en leg de pakketjes met de naad onder in de hete pan. Door ze eerst op de naad te bakken blijft het spek mooier om de pakketjes zitten. Bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten rustig goudbruin en gaar. Serveer de pakketjes kipfilet gevuld met brie samen met gebakken aardappeltjes en een groente naar keuze.
Tafel lekker !!