Panini met brie en gebakken appel – Panini is een algemene benaming voor sneetjes brood of broodjes verwarmt in een contact grill, die grill wordt ook wel Panini grill genoemd. Wanneer we over een Panini broodje spreken wordt er meestal een iets zachter stokbroodje bedoeld van ongeveer 20-25 cm. Heb je geen contactgrill? Een oven of een tosti-ijzer volstaan ook.
Brie en appels
Brie en appels zijn een klassiek duo vaak worden er noten en dan vooral walnoten bij geserveerd. Dit klassieke duo gaan we in een Panini stoppen. Samen met wat rucola en een licht pittige honing mosterdsaus. De gebakken appel is goed voor de dagelijkse hoeveelheid groente/fruit en ook nog eens lekker fris van smaak.
Honing mosterdsaus zelf maken
Je kunt natuurlijk een kant-en-klare honing mosterdsaus nemen, maar in een paar tellen heb je die saus ook zelf gemaakt. De meeste hebben de ingrediënten al standaard in huis, namelijk mosterd, honing en mayonaise. Even mengen en klaar. Heb je de saus liever iets dunner? Doe er dan gewoon wat water bij.
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Panini met brie en gebakken appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kleine stokbroodjes
- 300 gram brie
- 2 appels (jonagold)
- een klontje boter
- wat rucola
- honing mosterdsaus ( zie online tekst bij dit recept )
- cashewnoten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de panini met brie en gebakken appel:
Snij de appel in parten en dan in plakjes. Verwarm een koekenpan met de boter en bak hierin de appel net gaar. Snij de broodjes open en besmeer ze met honing mosterdsaus. Leg er wat blaadjes rucola op en beleg de broodjes met 1 laagje gebakken appel. Snij plakken van de brie en leg die op de appel. Strooi er wat stukjes cashewnoten overheen en klap het broodje dicht en druk goed aan. Laat de Panini met brie en gebakken appel in een contactgrill of in een oven heet en knapperig worden. Serveer met wat rucola aangemaakt met honing mosterdsaus en de rest van de gebakken appel.
Tafel lekker !!