Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Panini met gesmolten geiten camembert

Panini met gesmolten camembert – Een goed lunchidee als alternatief voor een tosti: de panini. Op de grillpan geroosterde dubbelgevouwen wraps gevuld met (geiten)camembert en ander lekkers.

0 551

Panini met gesmolten camembert – Panini zijn Italiaanse gegrilde broodjes, gevuld met allerlei lekkers. Panini betekent ook zoveel als ‘broodjes’. Je kunt panini roosteren in een speciaal apparaat: de panini grill. Dat is een soort tosti ijzer met ribbeltjes, waartussen je een broodje plat drukt, dat vervolgens aan beide kanten met een mooi streepjespatroon knapperig wordt gegrild. Maar je kunt ook gewoon een grillpan gebruiken. Dat heb ik zelf gedaan.

Panini of piadini?

Het is een receptje van niks, maar zo’n gegrild broodje is een heerlijke lunch, of zelfs heerlijk als een snel avondmaal met nog wat sla of soep.  Zoals je op de foto al ziet, heb ik niet echt een broodje gebruikt: maar een tortillawrap, die ik gewoon dubbel heb gevouwen. Ik heb me daarbij laten inspireren door andere lekkere Italiaans broodjes: de piadini. Piadini tref je vooral in de streek rondom Bologna (van de Spaghetti Bolognese) aan. Dit zijn platte, ronde broden – een beetje als een soort dunne pizzabodem – die worden belegd met kaas en ander lekkers, dan worden dubbelgevouwen en vervolgens in de koekenpan gebakken aan twee kanten. Piadini betekent zoveel als: ‘platte broodjes’.

Geiten camembert

Als kaas gebruikte ik voor de afwisseling eens geiten camembert. Ja, u hoort het goed: (Alphenaer) geiten camembert! Een lekker kaasje, moet ik zeggen. Het romige van een camembert en het licht zurige van een geitenkaas. Lekker zó op brood, maar hij smelt ook redelijk. Maar gebruik gerust een gewone camembert of andere kaas, als deze lastig te krijgen is.


Panini met gesmolten geiten camembert

Nodig voor 2 panini’s

  • 1 (grote) tortillawraps
  • +/- 100 gr. geiten camembert of andere kaas
  • 2 tomaten
  • +/- 30 gr. rucola
  • een paar plakken Italiaanse vleeswaar naar keuze (Parmaham of Coppa bijvoorbeeld)

Snijd de kaas in dunne plakken en de tomaten ook. Beleg de twee tortillawraps voor de helft. Leg er eerst wat kaas op (houd nog wat over om mee af te sluiten, want dan smelten de helften van de torilla beter aan elkaar). Vervolgens de tomaten, vleeswaar en rucola en leg er dan nog de laatste plakjes/stukjes kaas over heen.

Zet de grillpan op halfhoog vuur en wacht even tot de pan goed warm is. Leg de dubbelgevouwen en belegde wraps schuin op de ribbeltjes, zo krijg je straks een mooi patroon. Druk de wraps een beetje aan met een spatel en keer na ongeveer 3 à 4 minuten even om. Nog 2 minuten de andere kant laten bakken en je hebt een heerlijke krokante panini met gesmolten camembert.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer