Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pannenkoeken met spek en ander beleg

Pannenkoeken met spek is een echte Hollandse klassieker. Wij vertellen je hoe ze maakt en geven je twee manier van pannenkoekenbakken met beleg.

0 13.098

Pannenkoeken met spek en ander beleg – Een pannenkoek op zich is al heel erg lekker maar met spek of ander beleg wordt het nog veel lekkerder. Pannenkoeken met spek zijn voor velen een echte traktatie. Vooral volwassenen doe je een plezier met een pannenkoek met spek. Maar je kunt ook pannenkoeken met appel maken of ananas. Ik heb hier een overzicht van beleg voor je pannenkoek die je tijdens het bakken mee bakt.

Soorten beleg:

Zoet beleg

  • Appel
  • Ananas
  • Banaan
  • Rozijnen
  • Blauwe bessen
  • Bramen/ frambozen

Hartig beleg

  • Tomaat
  • Reepjes paprika
  • Ui/bosui/prei
  • Champignons
  • Spinazie (voorgebakken i.v.m. vocht)
  • Ham
  • Salami
  • Spek
  • Kaas, gerapst

Tip voor het bakken van pannenkoeken met beleg

Je kunt pannenkoeken met beleg op 2 manieren bakken. Het is voor jezelf uitproberen wat voor jou het beste werkt. De eerst manier is, kaas uitgezonderd, eerst het beleg in de pan te doen en dan het beslag erover heen gieten. De tweede manier is eerst het beslag eerst in de pan en dan het beleg erop. Belangrijk bij de tweede manier is om nog een beetje beslag over het beleg te doen zodat wanneer je hem omdraait het beleg niet loslaat. Wil je meer weten over de basis van pannenkoeken bakken? Kijk dan hier.

Pannenkoeken met spek

Voor 2 á 3 personen

  • 250 gr. Bloem
  • 500 ml. Melk
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 mespunt zout.
  • Vloeibaar boter of zonnebloemolie voor het bakken
  • 18 plakjes spek (ongeveer)
pannenkoeken met spek

Maak het beslag door de bloem en de eieren in een beslagkom te doen. Doe hier ⅓ van de melk bij en mix tot een dik beslag, dan weer ⅓ van de melk en weer mixen. Iedere keer tot er geen klontjes meer zijn. Dan de laatste melk erbij met een mespunt zout en het nog een keer goed mixen. Laat het beslag even 30 minuten rusten. Zet ondertussen een pan met vingerhoog water op het vuur en zet daar een bord op, laat het water aan de kook komen zet het dan zachtjes.
Neem een goede koekenpan met anti-aanbak zoals b.v. een keramische koekenpan. Doe hier een beetje boter in en laat dit uitbruisen. Doe drie plakken spek in de pan en direct een grote lepel beslag erachteraan. Draai de pan zo dat het beslag goed in de rand van de pan komt. Als de pannenkoek goudbruin is aan de onderkant draai je hem om en dan bak je die zijde ook bruin.

Doe de pannenkoeken met spek op het bord dat op de pan ligt zodat de pannenkoek lekker warm blijft. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Tafel lekker!

Bewaren

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer