Pannenkoeken met zomerfruit – Met aardbeien, kersen, (wilde) perziken, ananas en meloen kun je van een gewone pannenkoek een “feestje” maken. Als je er dan ook nog eens een dot slagroom en een bolletje roomijs op doet is het “feest” helemaal compleet.
Voor 8 pannenkoeken (basisrecept):
- 1/2 liter melk
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- zout
- boter
- Zomerfruit (aardbeien, kersen, (wilde) perziken, ananas en meloen naar keuze)
Extra “feestelijke” garnering:
- slagroom
- roomijs
- (poeder)suiker
Fruit wassen en snijden, kersen ontpitten. Eieren met de melk kloppen, snufje zout erbij. Daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erbij.
Boter in de pan. Als de boter bruin is een schep beslag in de koekenpan en de pannenkoek bakken. De pannenkoek omdraaien. De pannenkoek serveren met het in stukjes gesneden fruit.
Om het helemaal af te maken slagroom, bolletjes ijs en poedersuiker erover.