• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Pannenkoeken van de molenaar

door Redactie
in Recepten
0
4

ff onder ons: Als je op zondagmorgen uit je bed komt hè, eet jij dan ook een droge boterham? Nee toch zeker. Waarom bakken wij Hollanders dan wel altijd kale, droge pannenkoeken? Oké, ons onderonsje is weer voorbij, maar we hebben nog wel wat tips.

Vandaag gekocht bij de molenaar. Vers gemalen volkoren pannenkoekmeel. Oh nee toch? Wat is dat? Pannenkoekmix koop je toch in de supermarkt in zo’n fles. Uhm, wat mis jij dan veel! Onze pannenkoekmix kwam van de echte molenaar in een donker papieren zak met een touwtje. Weet jij het niet? Wij doen dat zo:

  • 500 gram volkoren molenaars pannenkoekmeel
  • 1 liter volle melk (ja, je leest het goed, wij zijn bij de boer geweest)
  • 3 kakelverse eieren (die dingen van een kip)
  • wat roomboter (ook van de boer)

Verder niet? nee verder niet. Tenminste, we gaan er van uit dat je nog een schaal, een mixer en een koekenpan in de kast hebt staan.

Doe het meel in een schaal. doe de melk en de eieren erbij. Goed kloppen met een mixer. Het beslag is nu al klaar.

Koekenpan verhitten, klein klontje boter erin laten smelten en met een soeplepel het beslag erin scheppen. Niet te dik, het worden geen boterhammen maar pannenkoeken. Even draaien met de pan zodat het beslag zich over de volledige bodem verdeeld. paar minuutjes bakken. Als ie stevig is, even omdraaien, heel kort verder bakken en klaar is je pannenkoek.

Hey, grappig, ze zijn niet geel, ze zijn een beetje grauw bruin van kleur. Ja, dat zijn echte pannenkoeken. Hier zit geen troep in. Dit is zuivere koffie, uhm, pannenkoek.

Oh ja, laten we even terugkomen op die droge boterham. Waarom zou je droge pannenkoeken eten. Zoek in de gouden gids waar de groenteman is en haal wat verse ingrediënten. Even bij de slager langs, en ja hoor, je mag ook even bij je vertrouwde supermarkt langs voor de suiker en de stroop. Weet je niet wat je bij de groenteman en de slager moet halen? Hier een aantal tips voor de lekkerste belegde pannenkoeken. Er gaat een wereld voor je open:

  • Pannenkoeken met poedersuiker
  • Pannenkoeken met stroop (Zeeuwse uit zo’n potje)
  • Pannenkoeken met honing en nog lekkerder met ahornsiroop
  • Pannenkoeken met bosbessenjam of een andere jam naar keuze
  • Pannenkoeken met appel, kaneel en suiker
  • Pannenkoeken met champignons
  • Pannenkoeken met champignons, ui, sla, komkommer, tomaat
  • Pannenkoeken met ananas (en chocoladesaus of kokos)
  • Pannenkoeken met krenten, rozijnen en poedersuiker (vergeet de krenten en rozijnen niet te wellen)
  • Pannenkoeken met mandarijn, slagroom en kaneelsuiker
  • Pannenkoeken met vanille-roomijs, slagroom en cacaopoeder (dit is natuurlijk een lekker toetje)
  • Pannenkoeken met verse fruitsalade en rietsuiker (te gezond, en zo lekker)
  • Pannenkoeken met geconfijte gemberstukjes
  • Pannenkoeken met warme kersen (uit een potje) en slagroom (Topper in juli / augustus als er verse kersen zijn)
  • Pannenkoeken met warme kersen met roomijs en slagroom (alweer zo’n lekker toetje)
  • Pannenkoeken met beenham
  • Pannenkoeken met kaas naar keuze
  • Pannenkoeken met ham en kaas
  • Pannenkoeken met spek (ontbijtspek of pancetta)
  • Pannenkoeken met spek en kaas (lekker hartig)
  • Pannenkoeken met kip-, champignon-, runder-, of kalfsragoût
  • Pannenkoeken met Rum met suiker
  • Pannenkoeken met Grand Marnier met suiker
  • Pannenkoeken met vers fruit en Pisang Ambon
  • “Belgische” Pannenkoeken met gebakken mosselen, mosselsaus en sla
  • “Chineese” Pannenkoeken met Babi Pangang met atjar
  • “Hawaii’aanse” Pannenkoeken met kaas, ham en ananas
  • “Mexicaanse” Pannenkoeken met pittige chili con carne
  • “Israelische” Pannenkoeken met shoarmavlees, ijsbergsla en saus
  • “Boeren” Pannenkoeken met Tomaat, kaas, stoofvlees, champignons, paprika, ui, oregano
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met eieren en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met eieren en spinazie

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika
Visgerechten

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671
Kookschool

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Reacties 4

  1. Francisca Wanrooij says:
    8 jaar geleden

    Morgen gelijk kijken bij de Zandhaas….Bedankt voor jullie antwoord…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Graag gedaan Francisca. Kijk maar eens op de pagina van Xandra. Zij bakt veel met de producten van de zandhaas

      Beantwoorden
  2. Francisca Wanrooij says:
    8 jaar geleden

    lijkt me heel lekker die pannenkoeken met dat molenaars meel…Maar kun je me ook zeggen waar ik bij mij in de buurt zo’n molen vind…..Ik woon in Heemskerk….

    groetjes Francis

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      In de Nederlandse molendatabase vind je alle molens in je eigen buurt. Die verkopen niet allemaal meel, alhoewel er gelukkig steeds meer zijn die dag wel gaan doen. In de omgeving van Heemskerk is Korenmolen de Zandhaas ongetwijfeld een goede optie! Lukt het niet? Bij de Zuidmolen uit Groesbeek kun je ook online bestellen. . We zijn erg benieuwd of het gelukt is!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika
Visgerechten

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Schol uit onze eigen Noordzee is op z'n best in voorjaar en zomer. Maak dan eens deze scholrolletjes met een...

Lees verder
gyros zelf maken 5665

Gyros zelf maken doe je zo

tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen