• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, augustus 7, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Pannenkoeken van de molenaar

door Redactie
in Recepten
0
4

ff onder ons: Als je op zondagmorgen uit je bed komt hè, eet jij dan ook een droge boterham? Nee toch zeker. Waarom bakken wij Hollanders dan wel altijd kale, droge pannenkoeken? Oké, ons onderonsje is weer voorbij, maar we hebben nog wel wat tips.

Vandaag gekocht bij de molenaar. Vers gemalen volkoren pannenkoekmeel. Oh nee toch? Wat is dat? Pannenkoekmix koop je toch in de supermarkt in zo’n fles. Uhm, wat mis jij dan veel! Onze pannenkoekmix kwam van de echte molenaar in een donker papieren zak met een touwtje. Weet jij het niet? Wij doen dat zo:

  • 500 gram volkoren molenaars pannenkoekmeel
  • 1 liter volle melk (ja, je leest het goed, wij zijn bij de boer geweest)
  • 3 kakelverse eieren (die dingen van een kip)
  • wat roomboter (ook van de boer)

Verder niet? nee verder niet. Tenminste, we gaan er van uit dat je nog een schaal, een mixer en een koekenpan in de kast hebt staan.

Doe het meel in een schaal. doe de melk en de eieren erbij. Goed kloppen met een mixer. Het beslag is nu al klaar.

Koekenpan verhitten, klein klontje boter erin laten smelten en met een soeplepel het beslag erin scheppen. Niet te dik, het worden geen boterhammen maar pannenkoeken. Even draaien met de pan zodat het beslag zich over de volledige bodem verdeeld. paar minuutjes bakken. Als ie stevig is, even omdraaien, heel kort verder bakken en klaar is je pannenkoek.

Hey, grappig, ze zijn niet geel, ze zijn een beetje grauw bruin van kleur. Ja, dat zijn echte pannenkoeken. Hier zit geen troep in. Dit is zuivere koffie, uhm, pannenkoek.

Oh ja, laten we even terugkomen op die droge boterham. Waarom zou je droge pannenkoeken eten. Zoek in de gouden gids waar de groenteman is en haal wat verse ingrediënten. Even bij de slager langs, en ja hoor, je mag ook even bij je vertrouwde supermarkt langs voor de suiker en de stroop. Weet je niet wat je bij de groenteman en de slager moet halen? Hier een aantal tips voor de lekkerste belegde pannenkoeken. Er gaat een wereld voor je open:

  • Pannenkoeken met poedersuiker
  • Pannenkoeken met stroop (Zeeuwse uit zo’n potje)
  • Pannenkoeken met honing en nog lekkerder met ahornsiroop
  • Pannenkoeken met bosbessenjam of een andere jam naar keuze
  • Pannenkoeken met appel, kaneel en suiker
  • Pannenkoeken met champignons
  • Pannenkoeken met champignons, ui, sla, komkommer, tomaat
  • Pannenkoeken met ananas (en chocoladesaus of kokos)
  • Pannenkoeken met krenten, rozijnen en poedersuiker (vergeet de krenten en rozijnen niet te wellen)
  • Pannenkoeken met mandarijn, slagroom en kaneelsuiker
  • Pannenkoeken met vanille-roomijs, slagroom en cacaopoeder (dit is natuurlijk een lekker toetje)
  • Pannenkoeken met verse fruitsalade en rietsuiker (te gezond, en zo lekker)
  • Pannenkoeken met geconfijte gemberstukjes
  • Pannenkoeken met warme kersen (uit een potje) en slagroom (Topper in juli / augustus als er verse kersen zijn)
  • Pannenkoeken met warme kersen met roomijs en slagroom (alweer zo’n lekker toetje)
  • Pannenkoeken met beenham
  • Pannenkoeken met kaas naar keuze
  • Pannenkoeken met ham en kaas
  • Pannenkoeken met spek (ontbijtspek of pancetta)
  • Pannenkoeken met spek en kaas (lekker hartig)
  • Pannenkoeken met kip-, champignon-, runder-, of kalfsragoût
  • Pannenkoeken met Rum met suiker
  • Pannenkoeken met Grand Marnier met suiker
  • Pannenkoeken met vers fruit en Pisang Ambon
  • “Belgische” Pannenkoeken met gebakken mosselen, mosselsaus en sla
  • “Chineese” Pannenkoeken met Babi Pangang met atjar
  • “Hawaii’aanse” Pannenkoeken met kaas, ham en ananas
  • “Mexicaanse” Pannenkoeken met pittige chili con carne
  • “Israelische” Pannenkoeken met shoarmavlees, ijsbergsla en saus
  • “Boeren” Pannenkoeken met Tomaat, kaas, stoofvlees, champignons, paprika, ui, oregano
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas
Rijstgerechten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken
Saus

Mango chutney zelf maken

Maaltijdsalade met brie en frambozendressing
Salade

Maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Bosvruchten bavarois
Nagerecht

Bosvruchten bavarois

salsa van ananas
Saus

Salsa van ananas

rucola stamppot
Stamppot

Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla

Reacties 4

  1. Francisca Wanrooij says:
    9 jaar geleden

    Morgen gelijk kijken bij de Zandhaas….Bedankt voor jullie antwoord…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Graag gedaan Francisca. Kijk maar eens op de pagina van Xandra. Zij bakt veel met de producten van de zandhaas

      Beantwoorden
  2. Francisca Wanrooij says:
    9 jaar geleden

    lijkt me heel lekker die pannenkoeken met dat molenaars meel…Maar kun je me ook zeggen waar ik bij mij in de buurt zo’n molen vind…..Ik woon in Heemskerk….

    groetjes Francis

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      In de Nederlandse molendatabase vind je alle molens in je eigen buurt. Die verkopen niet allemaal meel, alhoewel er gelukkig steeds meer zijn die dag wel gaan doen. In de omgeving van Heemskerk is Korenmolen de Zandhaas ongetwijfeld een goede optie! Lukt het niet? Bij de Zuidmolen uit Groesbeek kun je ook online bestellen. . We zijn erg benieuwd of het gelukt is!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen