Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pannenkoeken van de molenaar

4 1.375

ff onder ons: Als je op zondagmorgen uit je bed komt hè, eet jij dan ook een droge boterham? Nee toch zeker. Waarom bakken wij Hollanders dan wel altijd kale, droge pannenkoeken? Oké, ons onderonsje is weer voorbij, maar we hebben nog wel wat tips.

Vandaag gekocht bij de molenaar. Vers gemalen volkoren pannenkoekmeel. Oh nee toch? Wat is dat? Pannenkoekmix koop je toch in de supermarkt in zo’n fles. Uhm, wat mis jij dan veel! Onze pannenkoekmix kwam van de echte molenaar in een donker papieren zak met een touwtje. Weet jij het niet? Wij doen dat zo:

  • 500 gram volkoren molenaars pannenkoekmeel
  • 1 liter volle melk (ja, je leest het goed, wij zijn bij de boer geweest)
  • 3 kakelverse eieren (die dingen van een kip)
  • wat roomboter (ook van de boer)

Verder niet? nee verder niet. Tenminste, we gaan er van uit dat je nog een schaal, een mixer en een koekenpan in de kast hebt staan.

Doe het meel in een schaal. doe de melk en de eieren erbij. Goed kloppen met een mixer. Het beslag is nu al klaar.

Koekenpan verhitten, klein klontje boter erin laten smelten en met een soeplepel het beslag erin scheppen. Niet te dik, het worden geen boterhammen maar pannenkoeken. Even draaien met de pan zodat het beslag zich over de volledige bodem verdeeld. paar minuutjes bakken. Als ie stevig is, even omdraaien, heel kort verder bakken en klaar is je pannenkoek.

Hey, grappig, ze zijn niet geel, ze zijn een beetje grauw bruin van kleur. Ja, dat zijn echte pannenkoeken. Hier zit geen troep in. Dit is zuivere koffie, uhm, pannenkoek.

Oh ja, laten we even terugkomen op die droge boterham. Waarom zou je droge pannenkoeken eten. Zoek in de gouden gids waar de groenteman is en haal wat verse ingrediënten. Even bij de slager langs, en ja hoor, je mag ook even bij je vertrouwde supermarkt langs voor de suiker en de stroop. Weet je niet wat je bij de groenteman en de slager moet halen? Hier een aantal tips voor de lekkerste belegde pannenkoeken. Er gaat een wereld voor je open:

  • Pannenkoeken met poedersuiker
  • Pannenkoeken met stroop (Zeeuwse uit zo’n potje)
  • Pannenkoeken met honing en nog lekkerder met ahornsiroop
  • Pannenkoeken met bosbessenjam of een andere jam naar keuze
  • Pannenkoeken met appel, kaneel en suiker
  • Pannenkoeken met champignons
  • Pannenkoeken met champignons, ui, sla, komkommer, tomaat
  • Pannenkoeken met ananas (en chocoladesaus of kokos)
  • Pannenkoeken met krenten, rozijnen en poedersuiker (vergeet de krenten en rozijnen niet te wellen)
  • Pannenkoeken met mandarijn, slagroom en kaneelsuiker
  • Pannenkoeken met vanille-roomijs, slagroom en cacaopoeder (dit is natuurlijk een lekker toetje)
  • Pannenkoeken met verse fruitsalade en rietsuiker (te gezond, en zo lekker)
  • Pannenkoeken met geconfijte gemberstukjes
  • Pannenkoeken met warme kersen (uit een potje) en slagroom (Topper in juli / augustus als er verse kersen zijn)
  • Pannenkoeken met warme kersen met roomijs en slagroom (alweer zo’n lekker toetje)
  • Pannenkoeken met beenham
  • Pannenkoeken met kaas naar keuze
  • Pannenkoeken met ham en kaas
  • Pannenkoeken met spek (ontbijtspek of pancetta)
  • Pannenkoeken met spek en kaas (lekker hartig)
  • Pannenkoeken met kip-, champignon-, runder-, of kalfsragoût
  • Pannenkoeken met Rum met suiker
  • Pannenkoeken met Grand Marnier met suiker
  • Pannenkoeken met vers fruit en Pisang Ambon
  • “Belgische” Pannenkoeken met gebakken mosselen, mosselsaus en sla
  • “Chineese” Pannenkoeken met Babi Pangang met atjar
  • “Hawaii’aanse” Pannenkoeken met kaas, ham en ananas
  • “Mexicaanse” Pannenkoeken met pittige chili con carne
  • “Israelische” Pannenkoeken met shoarmavlees, ijsbergsla en saus
  • “Boeren” Pannenkoeken met Tomaat, kaas, stoofvlees, champignons, paprika, ui, oregano

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. Francisca Wanrooij zegt

    Morgen gelijk kijken bij de Zandhaas….Bedankt voor jullie antwoord…

    1. Lekker Tafelen zegt

      Graag gedaan Francisca. Kijk maar eens op de pagina van Xandra. Zij bakt veel met de producten van de zandhaas

  2. Francisca Wanrooij zegt

    lijkt me heel lekker die pannenkoeken met dat molenaars meel…Maar kun je me ook zeggen waar ik bij mij in de buurt zo’n molen vind…..Ik woon in Heemskerk….

    groetjes Francis

    1. Lekker Tafelen zegt

      In de Nederlandse molendatabase vind je alle molens in je eigen buurt. Die verkopen niet allemaal meel, alhoewel er gelukkig steeds meer zijn die dag wel gaan doen. In de omgeving van Heemskerk is Korenmolen de Zandhaas ongetwijfeld een goede optie! Lukt het niet? Bij de Zuidmolen uit Groesbeek kun je ook online bestellen. . We zijn erg benieuwd of het gelukt is!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More