Kaaspannenkoek – Een pannenkoek voor de liefhebbers van hartig, want er zit lekker veel kaas op, maar ook in de pannenkoek. Pannenkoeken vallen in de smaak bij vrijwel iedereen en zijn makkelijk om te maken. Serveer de luxe variant van een kaaspannenkoek eens bij een gezellige lunch met vrienden, ze zullen zeker in de smaak vallen.
Met recht een kaaspannenkoek
Je kunt natuurlijk een pannenkoek bakken en daar een plakje kaas op leggen. Prima, helemaal niets mis mee. Maar wil je iets simpels, met toch een luxe uitstraling, op tafel zetten, dan is het deze kaaspannenkoek die net dat beetje extra uitstraling heeft. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens hartstikke lekker, want hij zit boordevol kaas. In het beslag gebruik je een beetje Parmezaanse kaas omdat het een vrij sterke smaak heeft, daarbij komt nog geraspte belegen kaas voor net dat beetje structuur in de pannenkoek. Dan komt er geraspte kaas op de pannenkoek, die dubbel gevouwen wordt, waarna er nog een beetje geraspte kaas op wordt gestrooid. Ja, je kunt er niet omheen, dit is een kaaspannenkoek.
Ook de kok schuift aan
Met pannenkoeken is het vaak zo dat één iemand staat te bakken en dat de rest gezellig zit te eten. Dit is met de kaaspannenkoek makkelijk op te lossen, omdat de kaas toch moet smelten kun je dit ook in de oven doen. Het bespaart tijd en de kok kan gezellig aanschuiven. Wil je meerdere pannenkoeken gelijk serveren, bak dan alle pannenkoeken zonder de extra kaas. Verdeel de kaas later over de pannenkoeken en vouw ze dubbel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de rest van de kaas. Verwarm de pannenkoeken in een oven van 180 graden, tot alle kaas gesmolten is en de kaaspannenkoek lekker warm is. Verdeel ze over (verwarmde) borden of een schaal en bestrooi ze met een beetje peterselie.
Kaas
Kaas recepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!
Kaaspannenkoek
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 500 ml melk
- 2 eieren
- 25 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 500 gram belegen kaas, vers geraspt
- zout en peper
- 1 eetlepel fijn gesneden peterselie
- boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een kaaspannenkoek:
Maak een beslag door de eieren met de bloem, een snufje zout en een beetje peper met de helft van de melk te mengen. Klop dit tot een glad mengsel en voeg er dan de rest van de melk aan toe.
Voeg er de geraspte Parmezaanse kaas en 100 gram van de belegen kaas aan toe samen met de helft van de peterselie. Laat dit een uurtje staan, dan bakken de pannenkoeken mooier.
Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit daarin een beetje boter.
Roer het beslag even door en schep zoveel beslag in de pan dat de bodem met een laagje bedekt is.
Bak de pannenkoek mooi bruin en draai hem om. Bak de andere kant kort en draai de pannenkoek weer terug om. Verdeel er een handje geraspte kaas overheen. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan zodat de kaas smelt.
Vouw de pannenkoek dubbel en schuif hem op een bord. Verdeel er nog een beetje kaas over en decoreer met een klein beetje peterselie. Bak zo ook alle andere pannenkoeken.
Tafel lekker !!