Pannenkoekjes van banaan – Maak van je ontbijt een feestje met heerlijke pannenkoekjes van banaan. Beter dan met fruit kun je dag toch niet beginnen?
Pannenkoekjes van banaan
Je leest het goed, niet met banaan, maar van banaan. In het beslag zit lekker veel gepureerde banaan. Dit zorgt voor een heerlijk zacht pannenkoekje met de zoete smaak van banaan.
Banaan gebruiken bij ontbijten of lunchen is een mooie manier om aan je dagelijkse portie fruit te komen, maar ook om die bananen die je anders misschien weggooit te gebruiken. Want je denkt al gauw dat een gevlekte banaan niet meer lekker is. Om zo uit het vuistje te eten kan de smaak inderdaad overheersend en een beetje melig zijn, maar om te verwerken in de pannenkoekjes zijn ze perfect. Zo maak je van de nood een deugd en hoef je geen voedsel te verspillen, want dat kan echt niet meer.
Overrijpe bananen? Ontdoe ze van hun schil en bewaar ze in de diepvries voor de lekkerste toepassingen.
Een supereenvoudig beslag, en dat maak je zonder pannenkoekenmix
Mixen voor pannenkoeken zijn helemaal nergens voor nodig, je maakt namelijk in een handomdraai makkelijk zelf een pannenkoekbeslag. Voor pannenkoekjes van banaan is het niet anders. Doe de ingrediënten in een hoge kom, zet de staafmixer erin en blender tot een glad beslag. Dat is alles. Laat het beslag het liefst een half uurtje staan om er makkelijker pannenkoekjes van te kunnen bakken. Door het beslag te laten rusten kan de bloem zich ontwikkelen, wat er voor zorgt dat de pannenkoekjes minder snel breken of blijven plakken.
Laat pannenkoekenbeslag een half uurtje staan en je bakt makkelijker pannenkoeken!
Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord
Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.
Pannenkoekjes van banaan
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 bananen
- 75 gram bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- een snufje zout
- boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pannenkoekjes van banaan:
Schil de bananen en breek ze in stukken. Doe ze samen met de overige ingrediënten in een hoge kom. Zet de staafmixer er in en meng tot een glad beslag. Heb je geen staafmixer? Prak dan de bananen fijn met een vork.
Klop de eieren met het zout los en voeg daar de bananen aan toe. Meng er nu de bloem doorheen. Bij die manier heb je waarschijnlijk kleine klontjes in je beslag. Dit zijn de stukjes banaan en dat is niet erg. Zorg er wel voor dat de bloem goed gemengd is want klontjes bloem in het beslag is niet smakelijk.
Zet het beslag, als dat mogelijk is, een half uurtje (langer mag ook) in de koelkast.
Smelt een klontje boter in een warme koekenpan en bak er kleine pannenkoekjes van. Schep 1 grote lepel beslag per pannenkoekje in de pan en veeg dit een klein beetje uit elkaar. Bak naar gelang de grootte van de pan en pannenkoekjes 2 of 3 pannenkoekjes gelijk.
Serveer de pannenkoekjes van banaan warm, met eventueel een beetje honing of met vers fruit en een lepel yoghurt of kwark erbij.
Tafel lekker !!