Peren op een pannenkoek – een lekkere manier om aan je 2 stuks fruit per dag te komen is deze pannenkoek met peren. Kinderen zijn er dol op!
De klassieke Hollandse pannenkoeken met poedersuiker of stroop zijn natuurlijk niet de gezondste versie. Een luxere versie wordt al snel gemaakt met spek, appel of kaas. Maar heb je al eens gedacht aan peren op een pannenkoek? Probeer het maar eens. Je zult verrast zijn van de heerlijke smaak. Met een beetje kaneelsuiker maak je het feest compleet.
Eerst even voorbakken
Het makkelijkst is het als je de peren even voor bakt. Zo ben je er zeker van dat ze echt gaar zijn en je voorkomt dat de peren verkleuren. Peren op een pannenkoek lukt zo echt veel beter. Ook het bakken van de pannenkoeken gaat sneller en je voorkomt door het voorbakken van de peren dat ze stuk gaan met het omdraaien van de pannenkoeken.
Peren op een pannenkoek is echt een lekkernij. Maak eerst het beslag, want beslag dat een uurtje gestaan heeft, bakt makkelijker dan net gemaakt beslag. Een staafmixer is extra handig bij het maken van pannenkoeken beslag. Bak dan de peren en vervolgens de pannenkoeken. Ieder kind klapt in z’n handjes bij het zien van peren op een pannenkoek!
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.
Peren op een pannenkoek
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 peren
- 250 gram bloem
- 500 ml melk
- 2 eieren
- 1 mespunt zout
- 1 theelepel (vanille) suiker
- ½ theelepel bakpoeder
- boter om in te bakken
- 2 eetlepels suiker
- ½ theelepel kaneel
Bereidingswijze van dit recept
Peren op een pannenkoek doe je zo:
Meng de 2 eetlepels suiker met de kaneel en zet opzij.
Meng de bloem met het bakpoeder, zout en vanillesuiker.
Doe de helft van de melk en de eieren bij de bloem en klop dit krachtig door tot alle klontjes weg zijn. Verdun het beslag nu naar wens met de rest van de melk. Maak je je beslag met de staafmixer? Doe dan alles in één keer in een litermaat of hoge kom en mix alles door elkaar.
Zet het beslag een tijdje weg en schil de peren. Snij de peren in kwarten en dan al naar gelang de dikte van de parten in 2 of 3 schijfjes. Bak de peren even voor in je koekenpan met een beetje boter. Ze hoeven niet bruin te worden, alleen een beetje zachter. Leg de peren op een bord en spoel de pan tussentijds om om aanbakken te voorkomen.
Verwarm de pan weer tot die goed heet is. Zet het vuur iets lager en smelt weer een beetje boter, schep er een lepel beslag in en verdeel dit met een draaiende beweging over de pan. Verdeel nu direct ¼ van de plakjes peer over het beslag. Dit moet vrij snel gebeuren want de plakjes moeten blijven plakken aan je beslag. Als de randen van je pannenkoek gaar zijn en je beslag dof begint te zien draai je de pannenkoek om.
Bak de andere kant nu mooi goudbruin en gaar. Bak zo alle pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken met peer lekker warm en bestrooit met kaneelsuiker.
Heb je peren of beslag over? Je kunt dit (mits koel bewaard) de volgende dag prima gebruiken om de restjes op te maken. Peren op een pannenkoek moet je dus echt vaker doen, die restjes zijn heerlijk bij de lunch of als nagerecht met een bolletje ijs!
Tafel lekker !!