Spinazie pannenkoeken – Pannenkoeken, wie is er nou niet gek op. Lekker met stroop of jam of liever met een hartige vulling als spek of kaas, je kunt een pannenkoek echt met van alles aankleden. Eet pannenkoekjes als ontbijt of als dessert of bak er een flink aantal en maak er een pannenkoekentaart van, alles kan en alles mag, een gerecht met pannenkoek is eigenlijk altijd een hit !!
Hartige pannenkoek
Maar wat als we hartige pannenkoekjes bakken, dus niet de vulling hartig maken maar de pannenkoek zelf ?!? Tja, ik denk maar zo… proberen maar en dan kijken of die net zo lekker zijn als de pannenkoeken zoals ze hier regelmatig op tafel staan.
Voor deze hartige pannenkoekjes kies ik voor spinazie en gember door het beslag. De spinazie geeft een mooie groene kleur aan de pannenkoekjes en een zachte spinaziesmaak, niet overheersend maar wel lekker aanwezig. De gember geeft een wat diepere smaak en combineert perfect met de spinazie. Als topping kies ik voor wat gebakken groente maar hierin kun je net zo variëren als je zelf wilt, gebruik je fantasie en natuurlijk de groenten die toch nog in je groentenla hebt liggen.
Mijn missie is geslaagd, de hartige spinazie pannenkoek is goed gekeurd door het testpanel en wordt hier absoluut een blijvertje.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Spinazie pannenkoeken
voor 4 pannenkoeken
- 100 gram verse spinazie
- 250 ml amandelmelk
- 140 gram bloem
- 1 tl (Himalaya) zout
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 ei
- 2 cm verse gember
- olie om in te bakken
- Pecorino kaas
Voor de topping koos ik voor rode ui, champignons en tomaatjes.
Doe de spinazie met de melk in een blender en blend net zo lang tot het vloeibaar is. Doe de spinaziemelk in een mengkom en schep hierbij de bloem, het zout, de oregano en het ei. Roer het geheel even om en rasp dan boven de kom de gember. Roer nogmaals tot alles helemaal met elkaar vermengt is.
Verhit olie in een koekenpan en schep een sauslepel van het beslag in het midden van de pan. Beweeg de pan zodat het beslag zich over de bodem van de pan verdeelt. Bak ongeveer 2 minuten aan de ene kant, draai de spinazie pannenkoeken met behulp van een spatel om en bak de andere kant ook nog een minuut. Bak zo de spinazie pannenkoeken tot het beslag op is. In een andere pan bak je de groenten in een klein klontje boter. Verdeel de spinazie pannenkoeken over vier borden en verdeel de gebakken groenten over de pannenkoeken. Maak af door er wat Pecorino kaas overheen te raspen.
Tafel lekker !!