Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pap van quinoa, kaki en amandelen; een warm winter ontbijt

Deze pap van quinoa is makkelijk weer op te warmen, dus ideaal om een groter portie te maken en te gebruiken als snel ontbijt voor de volgende dag. Met deze pap van quinoa gaan de kinderen met volle maagjes naar school en kunnen ze de ongezonde kantine snacks hopelijk weerstaan.

Pap van quinoa, kakifruit en amandelen; een warm winter ontbijt– Als ik af en toe hoor wat er zoal in schoolkantines wordt verkocht dan schrik ik daar toch wel van. Het zal niet bij iedere school hetzelfde zijn maar ik heb twee schoolgaande dochters en bij de één verkopen ze bijna alleen maar repen en koek, bij de ander bakjes noodles die je alleen hoeft te overgieten met heet water en meer van dat soort kant en klaar hapjes.

Ik probeer telkens weer te voorkomen dat mijn dochters grijpen naar deze snacks dus uiteraard zorg ik voor een lekker belegde boterham en een stukje fruit in hun broodtrommel maar ik geef ze dan ook graag een stevig, goed vullend ontbijt ‘s morgens zodat ze de verleidingen van de schoolkantine makkelijker kunnen weerstaan.

Pap van quinoa

Ontbijt voor 2 personen

  • 2 kaki’s ( exotisch fruit )
  • 125 ml water
  • 1/4 tl kardemom
  • 3/4 tl kaneel
  • 90 gram quinoa
  • 320 ml amandelmelk

Voor decoratie:

  • amandelschaafsel
  • geraspte kokos
  • maple syrup/honing

Spoel de quinoa even onder koud water. Snijd 1 kaki in kleine blokjes. Doe de kaki samen met de specerijen en 60 ml water in een pan. Breng aan de kook en laat doorkoken tot de kaki goed zacht is, dit duurt ongeveer 6 minuten.

Voeg vervolgens de quinoa, het overige water en 250 ml amandelmelk toe. Breng opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Laat nu ongeveer 15 mintuten koken. Roer wel regelmatig om zodat er niks aan de bodem van de pan gaat plakken. Na 15 minuten zal het vocht bijna helemaal zijn opgenomen door de quinoa. Neem de pan nu van het vuur en laat afgedekt nog 5 minuten staan.

Snijd de andere kaki in stukjes en rooster de amandelen in een koekenpan. Verdeel de quinoa over twee komen en verdeel over beide kommen de overgebleven melk. Strooi nu de kaki, de amandelen en kokos over de quinoa en als laatste kun je nog wat honing of maple syryp over het geheel schenken.

Wil je ‘s morgens slechts één portie gebruiken, zet dan de quinoa zonder de op het einde toegvoegde melk, in de koelkast. Schenk de volgende ochtend de melk erbij, verwarm hem even en maak af eventueel nog af met de kaki, amandelen, de kokos en het zoetje.

Tafel lekker !!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.