• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Pasta Bolognese

door Redactie
in Recepten
Pasta Bolognese
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Pasta Bolognese – Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo’n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je er nog bij optellen. Maar als je die moeite neemt… succes gegarandeerd!

En het voordeel is groot. Rond etenstijd is het meestal toch al hectisch genoeg. Op dat moment hoef je enkel de spaghetti te koken om er vervolgens een paar lepels van die heerlijke home made bolognesesaus met diepe smaak overheen te gieten. En dan heb ik het nog niet gehad over die lekkere geur die de hele middag in de keuken hangt…

Heb je een kleiner huishouden? Maak dan toch de volle hoeveelheid en vries de helft in. Opgewarmd smaakt deze bolognesesaus nog beter.

Pasta Bolognese

  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram spek, in blokjes
  • 1 winterwortel (ca. 200 gram), in halve of kwart plakjes
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 3 of 4 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 milliliter gezeefde tomaat
  • 400 milliliter bouillon
  • 300 milliliter rode wijn
  • 2 theelepels oregano
  • 3 eetlepels olie
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak het spek 2 minuten. Voeg ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe en bak 4 minuten. Voeg het gehakt toe en rul het. Als het gehakt bruin is, voeg je de bouillon, wijn, tomatenblokjes, gezeefde tomaat en oregano toe. Laat anderhalf uur pruttelen op zacht vuur (eventueel met vlamverdeler). Roer zo nu en dan . Breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti. Schep op elk bord spaghetti enkele lepels bolognesesaus. Maak af met geraspte Parmezaanse kaas.

Tags: Groente - Vruchtgroenten - Tomaten

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pizzasaus van verse tomaten
Saus

Tomatensaus als basis pizzasaus; eenvoudig recept

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli
Bijgerecht

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli

Dipsaus van verse tomaten
Saus

Dipsaus van verse tomaten

Tomato frito
Saus

Tomato frito; Zo maak je die zelf van verse tomaten

Tomatensoep
Soep

Tomatensoep, met of zonder ballen

Reacties 45

  1. Robert says:
    1 jaar geleden

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Voor 4 personen Robert

      Beantwoorden
  2. Hennie says:
    2 jaar geleden

    Super lekker deze bolognese saus
    Voor de eerste keer gemaakt, wel heb sambal toegevoegd
    En gezeefde tomaat heb ik 550 verse tomatenpuree en dit in mindering gebracht met het verbruik van 250 ml bouillon ( in plaats van 400 ml.)
    De rest is in de vriezer gegaan voor een andere keer. Voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Leuk Hennie dat je het deelt. En nog leuker dat je er een eigen (nog versere ?? ) variant van maakt.

      Beantwoorden
  3. Valery rutjens says:
    2 jaar geleden

    Als ik geen wijn wil gebruiken, waar vervang ik dit dan door. Of vervang ik het gewoon niet en laat ik het gewoon achterwege?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Niet achterwege laten Valery. Vervang door 300 ml. water of neem 700 ml. bouillon ipv de genoemde 400 ml.

      Beantwoorden
  4. Yolande says:
    3 jaar geleden

    Ik heb de saus precies volgens recept gemaakt maar hij is erg waterig….. Wat kan ik daar aan doen?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Het is op afstand lastig te bepalen waar dat ontstaat Yolande. Maar begin om de tomatenblokjes en gezeefde tomaten goed uit te laten lekken. Lukt dat niet? Voeg dan gewoon wat minder bouillon en wijn toe. Het is gevoel/ambacht om de saus op de juiste dikte te krijgen.

      Beantwoorden
  5. Marjon says:
    4 jaar geleden

    Deze saus voor de eerste keer gemaakt, heerlijke bolognese saus, makkelijk om in te vriezen! Ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Top. Fijn dat je je ervaring met ons deelt Marjon ?

      Beantwoorden
  6. Iris says:
    4 jaar geleden

    Deze saus heb ik laatst voor het eerst gemaakt en hij is echt heerlijk. Ik gebruik wat meer verschillende groenten dan hier staat aangegeven. Zo is de saus naar mijn mening wat meer gevuld.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Het leukste van zelf koken is dat je vanzelf je eigen variant bedenkt, zoals het bij jou past. Leuk Iris dat je het geprobeerd hebt.

      Beantwoorden
  7. agram says:
    4 jaar geleden

    Heerlijke saus zeg!
    Omdat ik veganistisch eet en leef, heb ik het gehakt vervangen door vegan kruimgehakt van bijv Vivera, en de spekjes moest ik natuurlijk ook achterwege laten, en daar heb ik 0,5 eetl liquid smoke voor gebruikt,
    Voor de rest gewoon het recept gevolgd en ik moet zeggen dat ik het bijzonder lekker vond!
    Zeker voor herhaling vatbaar!
    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Dankjewel en leuk dat je de vega variant er op deze wijze bij zet. Wie weet heb je daar een ander weer mee aan ideeën geholpen.

      Beantwoorden
    • Cleem says:
      4 jaar geleden

      Oh my god! waar heb je liquid smoke gekocht? ik zoek dit al zo lang!!!

      Beantwoorden
  8. Marian says:
    4 jaar geleden

    Zojuist de saus gemaakt. Het ruikt heerlijk in huis.
    Ik vind de saus een beetje “waterig” kijken (niet gebonden). Is dat ook de bedoeling?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      De saus zou niet waterig mogen zijn Marian. Kan het zijn dat de deksel op de pan lag tijdens het sudderen?

      Beantwoorden
  9. Ellen says:
    4 jaar geleden

    Maak het al jaren zo, doe er ook altijd een mergpijpje door

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Leuke tip Ellen, met een mergpijp.

      Beantwoorden
  10. Floris says:
    4 jaar geleden

    Hallo,

    Het klinkt als een erg goed en lekker recept,ik nog wel wat vragen voor ik ermee aan de slag ga.
    400ml bouillion,als ik dat met blokjes van zeg maggi wil doen op de goede manier,hoeveel blokjes zou ik dan nodig hebben en op hoeveel water ? (1 blokje op 400 ml koud/warm water goed ? )
    Dan nog over de rode wijn,maakt het nog uit wat voor soort rode wijn,volstaat een willkeurige rode huiswijn van zeg plusmarkt of jumbo hiervoor ? (ik heb geen idee,ik drink zelf n.l. geen wijn)
    Alvast bedankt voor de info.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Succes Floris. Als je bouillonblokjes gebruikt staat op de verpakking precies hoeveel je nodig hebt op een liter water. Je kunt natuurlijk ook gewoon een bouillon trekken van wat verse groenten.
      Wat de wijn betreft zou ik gaan voor een Italiaanse wijn en ja hoor, dat kan gewoon een huiswijn zijn.

      Beantwoorden
  11. Hannah says:
    4 jaar geleden

    Ik maak het recept nu voor de tweede keer, de vorige keer zonder wijn maar dit keer met. Het huis ruikt heerlijk en ik kan niet wachten om het te proeven! Dit is zeker mijn favoriet. ?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Altijd fijn om iemand blij te maken met een recept Hannah…. geniet ervan.

      Beantwoorden
  12. Anouk says:
    5 jaar geleden

    Heeeeerlijk!!!!! Mijn favoriete bolognesesaus. Ik ken het recept al uit mijn hoofd. Ik bak vaak apart champignons en dan lekker door de saus. En heerlijk makkelijke saus om in te vriezen 🙂

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      En zo horen we het graag Anouk

      Beantwoorden
  13. Johanna says:
    5 jaar geleden

    Dit recept heb ik al heel veel keer gebruikt, met allerlei soorten pasta. Het is echt heerlijk! Pas geleden heb ik een pot saus in m’n handen gehad in de winkel, maar toch weer voor de echte saus gekozen. Alleen de geur al in de keuken…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Dank voor het delen Johanna, wij zijn er bij Lekker Tafelen van overtuigd dat vers en huisgemaakt zoveel lekkerder is.

      Beantwoorden
  14. Jolanda says:
    5 jaar geleden

    Vandaag dit pastasaus recept gemaakt en net even de saus geproefd maar hij is werkelijk overheerlijk! Deze ga ik vast vaker maken, snel en makkelijk een echte Italiaanse Pastasaus!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Vers en huisgemaakt is altijd het lekkerst Jolanda. Goed om te horen dat je tevreden was. Het leuke is dat je deze recepturen ook nog helemaal naar je eigen hand kunt zetten.

      Beantwoorden
  15. Leslie says:
    5 jaar geleden

    Ik ben bezig met het recept, Na een uur en een kwartier heb ik toch besloten het vuur ietsje hoger te zetten, want het dikte niet echt in.
    Volgens mij was ik dus iets te voorzichtig met de definitie van pruttelen. hij moet echt wel een beetje koken voordat hij indikt
    Ik heb zelf de wijn achterwege gelaten en in plaats van blokjes tomaat uit blik zelf de tomaten ontvelt en gesneden zoals ik had gelezen in een tomatensausrecept van lekkertafelen.nl
    Daarnaast heb ik verse Italiaanse kruiden toegevoegd en courgette en paprika.
    Ik ben nu dus nog aan het wachten tot het klaar is, maar het ruikt heerlijk hier in huis.
    Al met al. Bedankt voor het recept! Was erg leuk om ermee bezig te zijn.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Met pruttelen bedoelen we ook zachtjes koken Leslie. Fijn dat je er zelf gevoel aan toe voegt, want dat is waar koken om draait. We hopen dat het dan ook echt gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  16. Drumles in Den Haag says:
    6 jaar geleden

    Lekker zeg!!

    Beantwoorden
  17. Annemarie says:
    6 jaar geleden

    Lekker recept! Omdat ik zwanger ben heb ik (voor de zekerheid) de wijn achterwege gelaten en omdat ik geen goede groentebouillon in de winkel kon vinden, heb ik ipv de bouillon 4 verkruimelde maggiblokjes gebruikt..
    Ondanks deze wijzigingen is het een super lekkere pastasaus geworden en ik ga ‘m absoluut vaker maken!
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  18. luusjuhh says:
    6 jaar geleden

    Heel blij met dit gerecht. En het smaakt heerlijk en het helpt om mijn suiker onder controle te houden terwijl ik toch een aardig grote portie genomen heb. Super!

    Beantwoorden
  19. Nikita says:
    6 jaar geleden

    Vergeleken bij andere recepten is het wel heel erg veel wijn, overheerst die smaak niet?

    Ben nl helemaal geen wijnliefhebber

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Kijk maar even naar dit recept Nikita: https://lekkertafelen.nl/specials/verse-tomatensaus/

      Beantwoorden
  20. Nikita says:
    6 jaar geleden

    Ik wil graag verse tomaten gebruiken, hoeveel heb ik dan nodig en welk soort bouillon gebruik je?

    Beantwoorden
  21. Cariena says:
    7 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb net alles gedaan wat er stond maar na bijna anderhalf uur is mijn saus nog niet ingedikt? Heb wel perongeluk 100 ml teveel wijn erbij gedaan.. Hoe krijg ik de saus wat dikker? En horen de groente ook niet uit elkaar te vallen? Ik zie nu alles nog heel zeg maar..

    Gr. Cariena

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Waarschijnlijk komt onze reactie veel te laat, maar 100 ml wijn teveel is lastig corrigeren. Schep een teveel aan vocht weg en laat goed inkoken. De groenten zijn in de lange bereidingstijd echt voldoende gaar.

      Beantwoorden
  22. Anja says:
    8 jaar geleden

    Hoi Ursula,
    Kan je me zeggen wat voor spek je voor dit recept gebruikt?
    Groeten, Anja

    Beantwoorden
    • Ursula (Lekker Tafelen) says:
      8 jaar geleden

      Hallo Anja,

      Voor dit recept neem ik doorgaans de biologische spekblokjes uit de supermarkt of gerookte spekblokjes bij mijn slager. Je kunt ook voor de Italiaanse pancetta gaan. Gerookt of niet gerookt geeft wel net een andere smaak, maar het kan allebei. Wat het belangrijkst is, is dat je blokjes spek neemt/snijdt, want plakjes spek (vleeswaren) in stukjes snijden, daar blijft te weinig van over.

      Smakelijk!

      Beantwoorden
  23. Xandra says:
    8 jaar geleden

    Hoi Ursula, welkom in het team. Foto ziet er lekker uit. Denk je dat je het vlees ook kunt vervangen door vega-gehakt? Veel plezier met koken en schrijven!

    Beantwoorden
    • Ursula (Lekker Tafelen) says:
      8 jaar geleden

      Bedankt!

      Ik heb geen ervaring met vega-gehakt, dus ik moet een slag om de arm houden, maar ik heb gelezen dat je vega-gehakt hetzelfde kunt gebruiken als gewoon gehakt. Ik zou het gewoon een keer proberen.
      Natuurlijk hoor ik dan graag of het heeft gesmaakt of niet!

      Beantwoorden
  24. anoukabrahams says:
    8 jaar geleden

    Dit recept kende ik al maar is een aanrader voor iedereen die gek is van de Italiaanse keuken. Een klassieker en aanrader dus!

    Beantwoorden
    • Ursula (Lekker Tafelen) says:
      8 jaar geleden

      Bedankt voor je enthousiaste reactie!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen