- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese – Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo’n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je er nog bij optellen. Maar als je die moeite neemt… succes gegarandeerd!

En het voordeel is groot. Rond etenstijd is het meestal toch al hectisch genoeg. Op dat moment hoef je enkel de spaghetti te koken om er vervolgens een paar lepels van die heerlijke home made bolognesesaus met diepe smaak overheen te gieten. En dan heb ik het nog niet gehad over die¬†lekkere geur die de hele middag in de keuken hangt…

Heb je een kleiner huishouden? Maak dan toch de volle hoeveelheid en vries de helft in. Opgewarmd smaakt deze bolognesesaus nog beter.

Pasta Bolognese

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak het spek 2 minuten. Voeg ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe en bak 4 minuten. Voeg het gehakt toe en rul het. Als het gehakt bruin is, voeg je de bouillon, wijn, tomatenblokjes, gezeefde tomaat en oregano toe. Laat anderhalf uur pruttelen op zacht vuur (eventueel met vlamverdeler). Roer zo nu en dan . Breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti. Schep op elk bord spaghetti enkele lepels bolognesesaus. Maak af met geraspte Parmezaanse kaas.