• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie

door Redactie
in Pastagerechten, Recepten
0
0
pasta met geitenkaas

Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie – Geitenkaas is veelzijdig en in heel veel soorten verkrijgbaar. Eigenlijk net zoveel soorten als kaas van koemelk. Elke kaas heeft zijn eigen karakter wat ook voor kaas van koemelk geldt. Eigenlijk als je het zo bekijkt lijken kaas van koemelk en geitenkaas best wel heel veel op elkaar. Maar er zijn toch wel wezenlijke verschillen. In dit artikel wordt antwoord gegeven op de vele vragen omtrent geitenkaas. Want geitenkaas smaakt toch wel anders dan kaas van koemelk en is vaak witter van  kleur. En op de vraag waarom dat zo is geven wij graag het antwoord.

Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie

Omdat er zoveel lekkers te maken is met geitenkaas lees je hieronder een zomers recept met verse geitenkaas. Dit recept met zomerse ingrediënten zoals tomaat en spinazie smaakt romig en zacht en dat zonder room. Omdat er geen vlees in zit is het ideaal voor vegetariërs of voor je Meatless Monday. Een mild pastagerecht met geitenkaas, voor die zomerse doordeweekse dag.

Ingrediënten voor 1 á 2 personen

  • 100 gram pasta
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 kleine uien
  • 1 grote teen knoflook
  • 100 gr champignons
  • 7 kleine smaak trostomaten
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el balsamicoazijn
  • 60 gr verse geitenkaas + 2 extra blokjes voor garneren
  • 4 el aanhangend kookwater van de pasta
  • 100 gr verse spinazie
  • zout en peper
LT-Zomerse-pasta-met-geitenkaas-gasfornuis

Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking of maak lekker je eigen pasta met dit recept. Houd 4 el kookwater van de pasta achter als je de pasta afgiet.

In de tijd dat de pasta kookt kun je beginnen met het maken van de saus. Haal de schil van de ui en snij deze in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Zet een hapjespan op het vuur en voeg hier de ui aan toe. Laat dit op zacht vuur aanfruiten. Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers boven de ui. Maak de champignons evt. schoon en snij deze in kwarten. Voeg deze bij de ui en knoflook en zet het vuur hoger. Bak de champignons aan tot ze beginnen te kleuren.

Snij de tomaat in kleine blokjes voeg dit toe aan de hapjespan. Roer alles goed door.  Voeg de Italiaanse kruiden en balsamicoazijn toe zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snij de verse geitenkaas in kleine blokjes.  Als de pasta uitgelekt is voeg je deze met de geitenkaas en 4 e l kookwater toe aan de hapjespan. Laat dit geheel een kleine 10 minuten op zacht vuur staan, met deksel op de pan, zodat alle smaken kunnen trekken en de saus dikker wordt.

Was de spinazie zodat er geen zand meer in zit. Voeg na 10 minuten de spinazie toe en doe het deksel er weer op. Als het net begint te slinken draai je het vuur uit en kun je de spinazie door de pasta en saus roeren. Breng het gerecht op smaak met zout & peper.

Snij de laatste twee blokjes in kleine stukjes en serveer deze over deze zomerse pasta met geitenkaas heen.

Eet smakelijk!

Tags: Camping receptenKaasKaas - GeitenkaasVegetarisch
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook
Recepten

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Deze friszoete rode kool stamppot met appel en ananas is door zijn kleur een feest om te zien en favoriet bij jong en oud.

Check het recept of lees de info
Ham-kaasrolletjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen