Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus – Bij een pastagerecht wordt al snel aan tomatensaus gedacht. Maar er kan zoveel meer. Ook in de Italiaanse keuken worden in pastagerecht veel restjes verwerkt. Dat hoeven niet altijd restjes te zijn uiteraard. Je kunt je ook prima laten inspireren door aanbiedingen bij de groenteman of door mooie seizoensingrediënten. Zo past onderstaand pastagerecht heel goed bij de herfst. Paddenstoelen, spek en mosterdroom maken dit een topper voor de herfstmaanden, maar ook in de rest van het jaar kun je deze pasta prima serveren. De kastanjechampignons zijn in Nederland gewoon jaarrond verkrijgbaar. De kastanjechampignons geven de pasta lekker veel smaak. Daarnaast zijn deze champignons heel gezond, ze bevatten veel vezels, vitamine B en zelfs meer antioxidanten dan sperziebonen en wortels! Kastanjechampignons smaken licht nootachtig, het vruchtvlees is wat steviger en de smaak wat voller dan dat van zijn witte broertje.
De mosterdroomsaus maakt deze pasta extra bijzonder. Het is een lekkere en makkelijke saus waarin de scherpe en volle smaak van de mosterd goed tot zijn recht komt. In combinatie met de kastanjechampignons en het zoute spek maakt dit deze pasta compleet!
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 75 gram pasta naar keuze
- 1/2 ui
- 2 plakjes ontbijtspek
- 125 gram kastanjechampignons
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel grove mosterd
- klein handje verse bieslook
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de pasta met kastanjechampignons:
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Snipper de ui en maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal het spek uit de pan.
Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Giet de slagroom erbij en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg de mosterd toe en verwarm nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, roer goed door elkaar. Snijd het knapperige ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe aan de pasta. Snijd de bieslook fijn en strooi over de pasta.
Tafel lekker !!
Wat ik wel mis is de groente. Welke zou je het beste toe kunnen voegen?
Dat klopt Ellen, alhoewel de champignons ook als groente tellen. Maar voeg er gerust bijvoorbeeld courgette of paprika aan toe. Of, serveer er een salade naast.
Gisteren gemaakt: ontzettend lekker!!! Let goed op, de ingrediënten zijn voor 1 persoon. Mosterd in de roomsaus met die knapperige spekjes (ik heb spekreepjes gebruikt) is een mooie combinatie. Het gerecht ziet er ook nog eens heel leuk uit!
Leuk dat je het deelt Annemieke! Fijn dat het gesmaakt heeft.
Afgelopen vrijdag heb ik deze pasta voor mezelf bereid. Het was verrassend lekker, zelfs met weinig vlees. In plaats van slagroom heb ik kookroom gebruikt, dat had ik nog. Dit gerecht ga ik zeker nog eens maken.
Bedankt voor je berichtje Inge, leuk! Fijn dat het je gesmaakt heeft. Groetjes Anneke
Erg smakelijk. Vandaag gemaakt. Verhoudingen wel iets aangepast bij 5 personen.