Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta met kip en pompoen

0

Pasta met kip en pompoen – Soms ontstaan lekkere gerechten door een samenloop van omstandigheden. Zoals bij deze pasta.

Ik plukte nog wat laatste groene bladgroenten uit eigen tuin (in mijn geval warmoes oftewel snijbiet). Niet meteen afhaken! In plaats van snijbiet of warmoes kun je uitstekend spinaziebladeren gebruiken, gewone of wilde, allebei erg lekker. Ook had ik geen zin om uitgebreid te staan koken. Gelukkig wou mijn man pasta eten….

In de koelkast lag nog een stuk butternut squash (flespompoen)  en zeg nu zelf de kleur van deze pompoen die spreekt voor zich zelf, dat springt gewoon in het oog…. En wat zegt men, het oog wilt ook wat…??

Zag het zo al voor me, beige van de pasta, groene blaadjes en dan het hevige oranje….…. Beetje kip erbij, beetje parmezaanse kaas voor de pit… en zo ontstond een heerlijk hapje.

Het is echt het proberen waard en lekker (al zeg ik het zelf).

Pasta met kip en pompoen

Nodig voor 2 personen

  • 150 gr pasta ( naar keuze)
  • 300 gr butternut in kleine blokjes (brunoise) gesneden
  • 250 ml. room
  • 200 gr spinazie of eventueel warmoes/snijbiet in stukjes gescheurd
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 enkele kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 el. olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 kleine blokjes kippenbouillon
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je de pasta met kip en pompoen

De blokjes butternut even gaarkoken in water met een blokje kippenbouillon, max 2 min. Ze moeten beetgaar blijven. Laat ze schrikken onder koud water om het gaar proces te beëindigen.

De stukjes kip aanbraden in de olijfolie met de sjalot en de knoflook tot ze gaar zijn en kruiden met peper en zout. Kook de pasta gaar volgens de instructies op het pak.

Verhit een wokpan, de room even laten koken met 1 bouillonblokje. Vervolgens de kip en butternut blokjes toevoegen.

Nu mag de pasta toegevoegd worden alsook de blaadjes warmoes of spinazie, deze slinken van de warmte. Schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over.

Voila klaar en echt heel lekker….. Mmmm

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.