Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen. Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon
Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !
- 400 gr spaghetti
- 800 gr grote rauwe garnalen
- 6 teentjes knoflook (fijn)
- 8 kleine roma tomaten
- 3 el verse basilicum (gesnipperd)
- Olijfolie
- 2 e vers citroensap
- 2 e verse peterselie (gesnipperd)
- 1 e verse oregano (gesnipperd)
- 2 e droge witte wijn
- Zeezout
- Zwarte peper
Marinade voor garnalen:
Meng in een kom 3 gesnipperde teentjes knoflook, 2 el verse peterselie en 1 el verse oregano. Voeg de citroensap toe, flink wat goede olijfolie, zout, peper en de witte wijn en meng dit goed door elkaar.
Overige handelingen:
Voeg de garnalen toe aan de marinade en laat (afgedekt) 3 uur lekker marineren in de koelkast. Grill de gemarineerde garnalen in een schaal onder de grill of in een grillpan tot ze rood verkleuren en lekker ruiken. Kook de spaghetti (of andere pasta naar eigen keuze) al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak nu de saus. Hak de roma tomaatjes in kleine partjes, voeg de andere 3 gesnipperde teentjes knoflook toe en de fijngehakte basilicum. Doe dit in een (steel)pan, voeg nog 3 el olijfolie toe, zout en wat peper en kook al roerend 5 minuten totdat het lekker ruikt en heet is. Schep de uitgelekte spaghetti op borden, vermeng met de saus en verdeel de garnalen over elk bord en lekker smullen ! Geef er een frisse salade bij.
Wat weer een heerlijk recept. Heb nu tekort tijd, maar morgen gaan de garnalen op tijd de marinade in.