Pasta met worst uit Norcia (Umbrië) – Norcia (Umbrië) staat o.a. bekend om zijn worst. Het is een typische boeren plattelands keuken. Daar heb ik voor de eerste keer pasta met worst gegeten en het smaakte heerlijk. Toen ik onlangs verse worst in de koelkast had liggen en ik absoluut geen trek had in aardappels met jus dacht ik terug aan dit gerecht.
Met de ingrediënten die ik nog in huis had heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Uiteindelijk ben ik op dit heerlijke gerecht uitgekomen. De pasta die ik hiervoor heb gebruikt was toevallig funghi-porcini maar je kunt ook elke willekeurige andere pasta gebruiken.
Pasta met worst uit Norcia (Umbrië)
Voor 5 personen.
- 500 gram pasta
- 600 gram verse worst
- 4 tenen knoflook
- 2 uien
- 400 gram champignons
- 250 ml. room
- 3 st. bleekselderij
- ½ potje groene pesto
- runderbouillonblok
- basilicum
Snijd met een scherp mes de worst in stukjes van ongeveer 1 cm. Snijd de knoflook, ui, bleekselderij en de champignons fijn. Kook de pasta al dente. Bak de in stukjes gesneden worst met de knoflook.
Voeg de ui, bleekselderij en de champignons toe. Laat dit geheel even sudderen en voeg daarna de room, bouillonblok en de pesto toe. Nog even laten sudderen totdat er een mooi glad geheel ontstaat. De pasta erdoorheen scheppen en garneren met basilicum.