Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta met een pompoensausje, pijnboompitten en geitenkaas

Pasta met een pompoensausje, pijnboompitten en geitenkaas – Makkelijk, snel en de ideale lunch!

Gelukkig hebben we een keukengeheim ontdekt dat de Italianen al eeuwen kennen; met pasta zit je altijd goed!

Er zijn een heleboel goede verklaringen voor de populariteit van pasta. Pasta is goedkoop, snel en gemakkelijk klaar te maken, ongekend veelzijdig en vooral onweerstaanbaar lekker.

Vandaag wil ik pasta koppelen aan een typische herfst-wintergroente, namelijk de flespompoen, ook wel eens butternut pompoen genoemd.
Met deze oranje pompoen in de vorm van een fles, maken we een lekker sausje waar we de pasta mooi mee bedekken.

Ik maak gebruik van verse pasta, maar wel diegene die ik gekocht heb bij de Italiaanse winkel. Natuurlijk kun je de pasta ook zelf maken als je er de tijd voor hebt.

Pasta met een pompoensausje, pijnboompitten en geitenkaas

voor 4 personen?

  • 1 flespompoen
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteentje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 g verse pasta
  • 100 g pijnboompitten
  • 4 × 50 g verse geitenkaas
  • wat peterselieblaadjes voor garnering

Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaaddraden en de zaden. Dit gaat het makkelijkst als je deze met een lepel eruit schraapt. Schil de pompoen en snij hem in kleine blokjes.
Snipper knoflookteentje en sjalot fijn.

Laat in een pan de olijfolie opwarmen en stoof hierin de sjalot en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de stukjes pompoen toe en kruid af met peper en zout. Voeg de groentebouillon toe totdat de pompoenblokjes onderstaan. Laat garen op een zacht vuurtje. Giet af, maar bewaar ook het overgebleven kookvocht.

Blender de pompoen tot je een mooie smeuïge saus krijgt. Indien ze te dik is voeg je er nog wat van het apart gehouden kookvocht aan toe. Hou de saus warm.

Laat in een grote pan een grote hoeveelheid gezouten water koken. Voeg de pasta toe en kook al dente volgens de aanwijzingen. Verse pasta is snel klaar, dus hou het goed in de gaten.

Rooster ondertussen de pijnboompitten en leg ze op een velletje keukenrol.

Giet de pasta af en meng er de pompoensaus door. Draai een portie pasta op een vork en serveer op een voorverwarmd diep bord. Leg er de pijnboompitten en verkruimel het geitenkaasje er over. Garneer met enkele peterselieblaadjes.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Heidi zegt

    Dat lijkt me heerlijk ! Bedankt voor het recept 🙂

    1. Mireille Vereecken zegt

      Is ook heel lekker Heidi. Laat maar iets weten als je het eens klaar maakt!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.