Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Snelle pasta met tonijnsaus

0 1.734

Snelle pasta met tonijnsaus – Een bord pasta is altijd lekker, maar met deze Tonijnsaus smaakt dit bordje niet alleen lekker, maar hemels. Hartig, zilt, zuur, zoet, fris en romig zijn hierin verwerkt en het gerecht is in 15 minuten klaar. Wat wil een mens nog meer. Voedzaam, gezond, slank en lekker. Eet er een frisse salade bij en je zult merken dat dit absoluut voor herhaling vatbaar is.

Snelle pasta met tonijnsaus

  • 400 gram Penne (of andere pasta naar keuze)
  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • 1 handje ansjovis filets
  • 1 citroen (sap en de schil)
  • Olijfolie
  • 1 bosje basilicum (fijn)
  • 1 bosje peterselie (fijn)
  • 2 teentjes knoflook (fijn)
  • Cherry tomaten (kleine verpakking)
  • 1 ½ el kappertjes
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Kook de Penne (pasta) al dente in wat zout water volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe de tonijn op olie in een schaal en prak het fijn met een vork of lepel. Schil én sap van de citroen, 2 el olijfolie, de gesnipperde basilicum toevoegen, door elkaar prakken en op smaak brengen met zout en peper. Verhit nu 2 el olijfolie in een pan en bak de ansjovis filets even aan. Gesnipperde knoflook en kappertjes erbij en tenslotte het mengsel met de tonijn. Snijd cherrytomaten in partjes en voeg als laatste toe. Laat lekker 5 minuten koken/pruttelen. Pasta afgieten, verdelen op de borden, warme saus erover en op het bord afgarneren met vers gesnipperde peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Dit is heel erg lekker.

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer