Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pastinaak aardappelpuree met venkel uit de oven

Aardappelen, groenten en vlees, maar dan met de aardappel als middelpunt van het gerecht.

0 2.297

Pastinaak aardappelpuree met venkel uit de oven – Een lekker zwaar winters gerecht. Heerlijk op dagen dat het guur en koud is. Eigenlijk perfect na een winterse strandwandeling. De pastinaak-aardappelpuree is echt het hoogtepunt van het gerecht. Dit hoofdgerecht bevat maar vier elementen waarvan er twee zelfs á la minute klaar gemaakt kunnen worden. De bereiding van de venkel en puree vergt iets meer tijd, maar dan heb je ook wat.

Pastinaak aardappelpuree met venkel

Voor 4 personen

  • 4 rode uien
  • 4 stuks venkel
  • 600 gram pastinaak
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram kastanje champignons
  • 120 ml. slagroom
  • 80 gram bakboter
  • 40 gram roomboter
  • 4 bieflappen (of biefstukken)
  • dille
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Venkel uit de oven

Verwarm de oven op 170 graden. Snijd de ui en venkel grof en leg ze in de ovenschaal. Snijd bij de venkel eerst de ‘vingers’ er af. Besprenkel het geheel met flink wat olijfolie en voeg naar eigen smaak peper, zout en de fijn gemalen verse dille (of dille uit een potje) toe. Bak de venkel en ui in 50 minuten.

Pastinaak-aardappelpuree

Kook de geschilde aardappelen en pastinaak in 20 minuten gaar. Giet het daarna af en voeg de roomboter, slagroom, nootmuskaat, peper en zout toe en stamp het geheel op laag vuur tot een puree.

Snijd de champignons en bak ze kort in roomboter. Voeg peper en zout toe.

Bak op het laatste moment de bieflappen ( 7 minuten bakken)

Tip: Wil je de puree mooi in een toefje of iets dergelijks serveren, dan kun je het in een spuitzak doen. Dat maakt het gerecht net wat luxer.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer