Pavlova met zomerfruit. Pavlova, Heerlijk zacht schuim met zomers vers fruit en verse room. Hoe heerlijk kan de zomer zijn, voor mij persoonlijk is de zomer met al zijn verse heerlijke fruitsoorten een feestje. Het recept is dus variabel met alle soorten fruit, dus mocht u er een andere draai aan willen geven is dat heel goed mogelijk door het fruit voor andere soorten te vervangen.
Nodig voor het maken van de Pavlova schuim
- 3 eieren
- 1 1/2 tl citroensap
- 175 g fijne suiker +
- 2 tl maizena, gezeefd
Verwarm de oven voor op 150 °C. Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat. Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met 1 tl citroensap en 1 thl suiker al stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is. Klop de maizena door de eiwitten. Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
Voor het vullen van de Pavlova
- 1 mango
- 125 gram aardbeien
- 1 galia meloen.
- 100 gram pure chocolade gesmolten
- 400 ml slagroom met suiker naar wens
Schil en snijd het fruit in stukjes, de aardbeien wassen en ontkronen en haal ze des gewenst 1 keer door. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en bestrijk hier mee de bodem van de pavlova. Klop de slagroom stijf met suiker naar smaak ik hou niet van al te zoet, dus ben ik zuinig met mijn suiker gebruik, dus kunt u dit naar smaak toevoegen. Vul het schuim vlak voor het serveren, eerst met slagroom en het fruit er over verdelen. Serveer de pavlova direkt.