• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, december 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Penne met karbonade van de BBQ

door Redactie
in Recepten
0
0
Penne met karbonade van de BBQ

Penne met karbonade van de BBQ – Penne is een vorm van pasta die bestaat uit langwerpige buisjes die meestal schuin zijn afgesneden onder een hoek van 30 of 45 graden Het bestaat in twee varianten: een met een geribbelde buitenkant en een met een gladde buitenkant. (In de supermarkt is voornamelijk de variant met de geribbelde buitenkant te koop.) Het zijn pastabuisjes die heel goed saus vast kunnen houden. Penne is overal verkrijgbaar én vooral niet duur. Waarschijnlijk de reden dat er zoveel recepten zijn met deze vorm pasta. Penne zelf maken is wat lastig dus voor dit recept kiezen we voor gedroogde penne.

Pasta word vaak al snel met een tomatensaus geserveerd of een carbonara. Maar er zijn legio aan andere mogelijkheden om penne om te toveren in een heerlijk gerecht zoals deze met roomkaas. En aangezien het BBQ seizoen er weer aan komt kunnen we de alleskunners: pasta en karbonade, mooi samenvoegen. Het sap van het vlees en de verse basilicumolie maken een mooi geheel.

karbonade bereiden tips en recepten

De lekkerste karbonade bereiden? Tips & Recepten

Alles over de karbonade. Niet alleen een karbonade bereiden maar ook meer weten over de verschillende soorten. Inclusief recepten uiteraard.

Penne met karbonade van de BBQ

Voor 4 personen.

  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 4 schouderkarbonades
  • 400 gram penne
  • 600 gram boontjes
  • 2 jonge preien
  • 100 gram roomkaas
  • 3 eetlepels basilicumolie
  • zout en peper

30 minuten voor tijd: Marineer je schouderkarbonade met 2 eetlepels zonnebloemolie en 2 tl Italiaanse kruiden.

Als eerste: zorg ervoor dat je BBQ startklaar is. Voor het pastagerecht heb je ongeveer 20 minuten nodig. Als de pasta met de boontjes opstaat moeten de karbonades erop.

Haal de steeltjes en kontjes van de boontjes en snij ze door de helft. Zet ze samen op met de pasta en de boontjes. Leg je karbonades op de BBQ en laat deze rustig gaar worden. Snij de prei in ringen van ongeveer 1 cm en voeg deze de laatste 4 minuten toe aan de pan met pasta en boontjes. Als de pasta gaar is en de boontjes beetgaar zijn giet je het geheel af. Maar houd 1 kopje kookwater achter. Doe alles terug in de pan en voeg de roomkaas en basilicumolie toe, roer het voorzichtig door. Voeg iets van het kookvocht toe om het geheel licht te binden. Kookvocht van pasta bevat namelijk zetmeel die voor binding zorgt. Maak het gerecht af met zout en peper.

Als het vlees klaar is haal je het van de BBQ.  Serveer de pasta op bord en leg de karbonade erbovenop. Zo kunnen de sappen van het vlees mooi door je pastagerecht lopen. Dit maakt het gerecht nog smakelijker en tot één geheel.

Tafel lekker!

DeelPin6TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelpannenkoekje met gerookte zalm en zure room
Voorgerecht

Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room

Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
Recepten

Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

Court-bouillon
Recepten

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

Zuurkool met salami en paprika
Stamppot

Zuurkool met salami en paprika

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Uitgelicht

Bloemkool bakken of roerbakken
Specials

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!

Check het recept of lees de info
Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

Recept in de picture

Aardappelpannenkoekje met gerookte zalm en zure room
Voorgerecht

Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room

Een origineel voorgerecht? Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room, daarmee scoor je bij al je tafelgenoten!

Check het recept of lees de info
Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

Court-bouillon

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Soorten gedroogde erwten; het overzicht
  • Elise de Haan op Stamppotje van aardappel en knolselderij; met wildgehaktballetjes
  • Annelies op Soorten gedroogde erwten; het overzicht
  • Hesham op Stamppotje van aardappel en knolselderij; met wildgehaktballetjes
  • Elise de Haan op Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch
  • Danny op Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch
  • Connie Derks op Worstenbrood om te delen
  • Connie Derks op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Schelpdier op Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen