Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Penne met karbonade van de BBQ

Met het barbecue seizoen in aantocht serveren we penne met karbonade van de bbq. De vetten gaan goed samen met de homemade basilicumolie

1.273

Penne met karbonade van de BBQ – Penne is een vorm van pasta die bestaat uit langwerpige buisjes die meestal schuin zijn afgesneden onder een hoek van 30 of 45 graden Het bestaat in twee varianten: een met een geribbelde buitenkant en een met een gladde buitenkant. (In de supermarkt is voornamelijk de variant met de geribbelde buitenkant te koop.) Het zijn pastabuisjes die heel goed saus vast kunnen houden. Penne is overal verkrijgbaar én vooral niet duur. Waarschijnlijk de reden dat er zoveel recepten zijn met deze vorm pasta. Penne zelf maken is wat lastig dus voor dit recept kiezen we voor gedroogde penne.

Pasta word vaak al snel met een tomatensaus geserveerd of een carbonara. Maar er zijn legio aan andere mogelijkheden om penne om te toveren in een heerlijk gerecht zoals deze met roomkaas. En aangezien het BBQ seizoen er weer aan komt kunnen we de alleskunners: pasta en karbonade, mooi samenvoegen. Het sap van het vlees en de verse basilicumolie maken een mooi geheel.

Penne met karbonade van de BBQ

Voor 4 personen.

  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 4 schouderkarbonades
  • 400 gram penne
  • 600 gram boontjes
  • 2 jonge preien
  • 100 gram roomkaas
  • 3 eetlepels basilicumolie
  • zout en peper

30 minuten voor tijd: Marineer je schouderkarbonade met 2 eetlepels zonnebloemolie en 2 tl Italiaanse kruiden.

Als eerste: zorg ervoor dat je BBQ startklaar is. Voor het pastagerecht heb je ongeveer 20 minuten nodig. Als de pasta met de boontjes opstaat moeten de karbonades erop.

Haal de steeltjes en kontjes van de boontjes en snij ze door de helft. Zet ze samen op met de pasta en de boontjes. Leg je karbonades op de BBQ en laat deze rustig gaar worden. Snij de prei in ringen van ongeveer 1 cm en voeg deze de laatste 4 minuten toe aan de pan met pasta en boontjes. Als de pasta gaar is en de boontjes beetgaar zijn giet je het geheel af. Maar houd 1 kopje kookwater achter. Doe alles terug in de pan en voeg de roomkaas en basilicumolie toe, roer het voorzichtig door. Voeg iets van het kookvocht toe om het geheel licht te binden. Kookvocht van pasta bevat namelijk zetmeel die voor binding zorgt. Maak het gerecht af met zout en peper.

Als het vlees klaar is haal je het van de BBQ.  Serveer de pasta op bord en leg de karbonade erbovenop. Zo kunnen de sappen van het vlees mooi door je pastagerecht lopen. Dit maakt het gerecht nog smakelijker en tot één geheel.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer