Penne met verse tomaten-basilicum-gehaktsaus. Dit was een lekker hapje. Erg lekker afgelopen zondag. Je kunt ook die saus, de vulling in een spuitzak doen en in cannelloni doen want daar is het lekker genoeg voor. Saus erover en in de oven om te garen. Pasta blijft lekker en gewoon wat leuks doen om de kleur te maken.
- 400 gram penne (of andere pasta)
- 500 gram rundergehakt
- 1 gele paprika
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram gezeefde tomaten
- Zeezout
- Zwarte peper
- 1t paprikapoeder pikant
- 1 ½ t oregano
- 1 el verse peterselie
- 2 el verse basilicum
- Olijfolie
- Geraspte kaas naar smaak. Parmeszaan, oud of belegen
Ui en paprika snijden, knoflook snipperen. Gehakt aanbraden met peper en zout in een beetje olijfolie. Ui en paprika erdoor, op smaak brengen met de kruiden. Penne koken volgend de aanwijzing op de verpakking. Ik had deze keer Duitse. In D. koop je eten voor de helft van de prijs in NL. Je betaalt daar voor een kilozak net zoveel als hier voor een pond. Verse blaadjes basilicum en de verse peterselie snipperen en door het gerecht doen. Saus en pasta door elkaar roeren. Makkelijker kan het niet en zo heb je een heerlijk bordje pasta. Eventueel nog wat olijfolie doorheen doen om het romig te maken en smullen. Geef er een frisse salade bij.