Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Peperonata; klassieker uit Italië

0

Peperonata; klassieker uit Italië -Het recept dankt zijn naam aan zijn hoofdingrediënt, de paprika.Het is een schotel waarbij de paprika in dunne reepjes wordt gesneden. Vervolgens wordt het gestoofd met knoflook, ui en tomatensaus. Uiteraard zijn er diverse variaties op dit gerecht dat oorspronkelijk uit het zuiden van Italië komt. Tegenwoordig vind je het in heel Italië waar het geserveerd wordt als bijgerecht of koud als voorgerecht. Ook is het erg lekker om peperonata koud te serveren op een bruschetta.

Wij gebruiken een variant met olijven en gehakte koriander. In plaats van zwarte olijven kun je ook kiezen voor groene als je dit lekkerder vind.

Peperonata; klassieker uit Italië

  • 800 gram tomatenblokjes (van 1 kilo tomaten)
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 2 groene paprika’s, in reepjes
  • 2 gele paprika’s, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • 2 eetlepels zwarte olijven, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
peperonata

Verwarm de olie in een grote braadpan of hapjespan. Voeg de ui toe en fruit deze even aan in ca. 5 minuten. Doe de paprika’s erbij en laat nog eens 5 minuten meebakken. Voeg tomaten en koriander toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de groenten afgedekt in ca. 30 minuten garen. Roer er vlak voor het serveren de olijven door.

Tafel Lekker!

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.