• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Pepesan (pittige makreel)

door Redactie
in Recepten
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Heerlijk pittige makreel uit de oven. Deze oosterse makreel is heerlijk met rijst en een salade.

makreel1Ingrediënten:

  • 1 kleine (fijngesnipperde) ui
  • 2 (geperste) knoflooktenen
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sereh
  • ½ theelepel djahé
  • ½ eetlepel olie
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 15 gram santen (opgelost in 1 liter water)
  • 4 makreelfilets
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout

Vind je dit teveel werk dan kan je bij de toko een kant en klare Bamboe Pepesan kopen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een dikke pasta van de: uien, knoflook, trassi, sambal, sereh en djahé (in een grote kom). Verhit de olie en voeg de pasta toe en roerbak dit 2 minuten.

Voeg vervolgens de tamarindepasta en de santen toe en breng het aan de kook. Blijf roeren tot het iets ingekookt is. Haal vervolgens de pan van het vuur. Besprenkel de makreelfilets met de citroensap en een beetje zout. Leg vier stukken aluminiumfolie neer en verdeel het mengsel hierover. Leg vervolgens de makreelfilet erop en maak er kleine pakketjes van. Leg de vispakketjes vervolgens  in het midden van de oven en laat ze in 15 -20 minuten heet worden.

Heerlijk met rijst en een salade.

Gerelateerde Artikelen & Recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Reacties 5

  1. ukkie says:
    6 jaar geleden

    Moet het met verse makreel of kan het ook met gerookte?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Joke) says:
      6 jaar geleden

      Beste ‘Ukkie’ de auteur van dit recept schrijft niet meer op/voor Lekker Tafelen. Daarom, hoewel ik geen specialiste ben op het gebied van Indonesische recepten, krijg je van mij (Joke) een antwoord. Zoals je wellicht gelezen hebt, pepesan hoeft niet perse met makreel gemaakt te worden, je kunt er sowieso een andere vis voor gebruiken. Overigens, verse makreel is goed verkrijgbaar op dit moment en érg lekker. (Ik heb toevallig vorige week verse makreel gekocht en pepesan gemaakt, zij het met een iets andere boemboe/kruiderij). Maar goed, het schijnt ook met gerookte makreel gemaakt te kunnen worden. De smaak van het gerecht wordt hier natuurlijk wel door beïnvloed, dat begrijp je. Ik zou zeggen, probeer het eens en laat ons weten wat je er van vond. Dat zouden we leuk vinden!

      Beantwoorden
  2. g says:
    8 jaar geleden

    met makreel is hij natuurlijk nog lekkerder,verse makreel is moeilijk te verkrijgen.
    andere vissoorten,kabelbauw,e.d makkelijker.
    eigenlijk eten we 2 keer per week vis,soms,gewoon,dan weer,lekker,heeeeeet,pedis.

    Beantwoorden
  3. Catja de Ruiter says:
    8 jaar geleden

    Klopt Pepesan kan je met alle soorten stevige vis maken!
    Ik heb voor makreel gekozen omdat makreel (vette vis) een gezonde keuze is.

    Beantwoorden
  4. g says:
    8 jaar geleden

    ja,pepesan,dat ken ik natuurlijk wel,heerlijk.
    je kunt het ook van alle soorten vis maken,vind ik,echt niet alleen van makreel.
    ik maak hem ook wel van kabeljauw,of koolvis,lekker pedis,of heeeet.
    maar ik weet niet of ik die vis dan nog wel pepesan mag noemen,of gewoon hete indische vis.
    maar,hij is dan nog steeds ONTZETTEND lekker.
    je eet met witte rijst,en ketimon,of geraspte komkommer,met een wat azijn.
    echt heerlijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen