Als je van erg pittig houdt dan is dit een heerlijk recept om je vlees mee te marineren!
In Jamaica vinden we plantages met prachtige piment bomen. Deze bomen kunnen wel zo’n 15 meter hoog worden en leveren na een jaar of 6 bessen. Deze bessen worden geplukt als ze nog groen zijn en daarna gedroogd in de zon tot ze een mooie roodbruine kleur hebben. In Jamaica wordt de verkregen piment uit deze bessen gebruikt in curry’s en als pittige marinade voor vlees- en kipgerechten.
- 6 eetlepels olie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel piment (2 tl piment als je van heel pittig houdt)
- 2 eetlepels honing
Olie en sojasaus door elkaar heen roeren. Alle kruiden toevoegen en door roeren. Het vlees door het mengsel roeren en minimaal 2 uur in de koelkast laten intrekken.
Dit mengsel is heerlijk op stoofvlees. Probeer het ook eens op een BBQ spies met groente en vlees!
Lees ook: Marineren voegt iets toe.
Had laatst piment nodig voor een stoofgerecht… nergens te vinden in Bergen op Zoom.
Ik heb het geluk dat er in Delft een goede kookwinkel zit die ook kruiden verkoopt. Weet je dat je ook online kruiden kan kopen en die kan laten thuisbezorgen. Google maar eens.
Ze verkopen het bij AH.
Deze marinade is genoeg voor ongeveer 500 – 750 gram vlees.